Feljelentette Bencsik Andrást a Tett és Védelem Alapítvány

A Demokrata főszerkesztője Hamász-párti nyilatkozatot tett a TEV szerint.

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) közleménye szerint Bencsik András az Izrael és a Hamász háborújával kapcsolatban a Hír TV Sajtóklub című műsorában azt mondta, hogy amikor tavaly október 7-én a palesztin terroristák „elég nagy pusztítást végeztek, hát kitörtek a gettóból”, az izraeli válasz „gyakorlatilag egy népirtás” lett, amely szerinte jelenleg is zajlik.

A kormányközeli megmondóember azt állította, Izrael annyi civilt mészárolt le, hogy az mindenkinek, még az Egyesült Államoknak is a torkán akadt. Bencsik szerint „az sem volt piskóta”, amit az iszlamisták műveltek az izraeli áldozataikkal, de szerinte a Hamász nem ok nélkül követte el a terrortámadást, „mert rohadt dolog gettóban élni generációk óta”. Izrael viszont „egy rendkívül rossz agresszív választ” adott, amelyik egyre „brutálisabb ellenhatást” vált ki.

A TEV „a leghatározottabban visszautasítja ezeket a hazug, cinikus és antiszemita szavakat, amelyek mintha bizarr módon a szélsőbaloldal, az ENSZ és némely elfogult jogvédő narratívájából kerültek volna át a Demokrata főszerkesztőjének szájába” – írják a közleményben.

A TEV szerint

„Bencsik András megértést mutat a holokauszt óta legsúlyosabb zsidóellenes tömeggyilkosság elkövetői iránt, miközben – minden dokumentálható ténnyel ellentétben – népirtással vádolja a védekező háborút folytató, a civileket kímélni igyekvő Izraelt”.

A TEV véleménye szerint, amit Bencsik mondott, az

„kihívóan közösségellenes, a társadalmi együttélés szabályaival, közösségi normákkal nyíltan szembehelyezkedik, és alkalmasak arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen”.

Ezért az alapítvány feljelentést tett Bencsik András ellen garázdaság szabálysértés miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp