Michael Douglas támogató látogatáson vesz részt Izraelben

Nemzedékekbe fog telni, ha egyáltalán lesz gyógyulás, mondta az Oscar-díjas amerikai-zsidó színész az október 7-i mészárlás egyik helyszínén.

Michael Douglas Oscar-díjas amerikai-zsidó színész támogató látogatáson vesz részt Izraelben. A világhírű amerikai színész vasárnap Jeruzsálemben találkozott Jichák Hercog államelnökkel, aki átadta neki a túszok megmentésének szimbólumait, a sárga kitűzőt és a katonai dögcédula-nyakláncot.

Michael Douglas Jichák Hercog államelnökkel találkozik Jeruzsálemben (Fotó: Flash90 / TOI)

„Nagyon nehéz időszakot élünk. Érezni a történtek mélyen sokkoló hatását. Örülünk, hogy itt lehetünk Izraelt támogatva, és megoszthatjuk Önnel, hogy Amerika határozottan a szövetségese, ahogy elnökünk is elmondta Önnek. Csak abban reménykedem, hogy a legutóbbi tárgyalások eredményt érnek el, és a túszok hamarosan visszatérnek”

– mondta a színész Hercognak az elnöki hivatal közleménye szerint.

Douglas korábban megtekintette Ziv Koren Október hetedike című fotókiállítását a Peresz Béke- és Innovációs Központban, és találkozott az októberi terrortámadásban a Gázai övezetbe hurcolt túszok családjaival.

A művész csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a világ nem láthatta eléggé az októberi mészárlás képeit, hogy azokat nem terjesztették azonnal. Szerinte ez információhiányhoz vezetett, és megakadályozta a válaszadást az Izrael elleni tüntetésekre.

Ellátogatott az övezet szomszédságában fekvő, és súlyos harcokat átélt Beeri kibucba is, ahol beszélgetett a kibuc tagjaival. „Itt olyan emberekkel találkoztam, akik hittek a békében. Akik vendégül látták otthonaikban palesztin szomszédaikat” – mondta el tapasztalatairól.

„Most azt kérdezem, hogyan gyógyulsz fel az ilyesmiből? Nemzedékekbe fog telni, ha egyáltalán lesz gyógyulás. Hogyan győzöd le a bosszúvágyat? Fogalmam sincs”

– fogalmazott Michael Douglas.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp