Lefkovicsék gyászolnak filmvetítés a Bálint Házban

A vetítés után beszélgetés és közönségtalálkozó az alkotókkal.

A magyar és héber nyelven készült kortárs zsidó nagyjátékfilmet 2024. május 30-án, csütörtökön este 7 órakor tekinthetik meg a Bálint Házban. A filmvetítés után a rendező, a producer és a vallási tanácsadó mesél a filmről. Beszélgetni fogunk többek között a gyászról, a zsidóság helyzetéről a 21. században, illetve sok másról, ami ezen a váratlan családi találkozáson a szemünk elé tárul.

Bezerédi Zoltán és Szabó Kimmel Tamás a Lefkovicsék gyászolnak című filmben (Fotó: Mozinet)

Turai Barna beszélgető partnerei a vetítés után:

  • Ausztrics Andrea, producer,
  • Breier Ádám, rendező,
  • Cseh Viktor, vallási tanácsadó.

A Lefkovicsék gyászolnak egy keserédes dramedy a gyászról, a családról és arról, hogy mindig mindenkinek igaza van. Breier Ádám első mozifilmjében Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással.

Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, sivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

Belépőjegy ára: 1000 forint. Jegyvásárlás itt: https://balinthaz.hu/shop/events/lefkovicsek-gyaszolnak-a-rendezo-a-producer-es-a-vallasi-tanacsado-mesel-a-filmrol-turai-barnanak

A filmről írt cikkünket itt lehet elolvasni:

Egy súlyos, többgenerációs apaság-történet

A Lefkovicsék gyászolnak egy mai problémákról és élethelyzetekről szóló, valódi zsidó film, nem csak zsidóknak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp