Budapesten érte el első nagy sikerét az izraeliek 16 éves tehetsége

Daniela Munic és az izraeli csapat is több érmet szerzett a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon a Papp László Sportarénában. Az izraeliek mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek.

A 16 éves Daniela Munic a buzogánygyakorlat döntőjét az első helyen zárta vasárnap a Papp László Sportarénában megrendezett ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Az izraeli tornász az arany mellé egy bronzérmet is begyűjtött a labdagyakorlat döntőjében az olasz Sofia Raffaeli és a magyar Pigniczki Fanni mögött.

Daniela Munic buzogánygyakorlata a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szerenkénti döntőjében a Papp László Sportarénában (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
A buzogánygyakorlat első három helyezettje (balról), a második helyen végzett lengyel Liliana Lewinska, a győztes izraeli Daniela Munic és a harmadik helyezett bolgár Borjana Kalejn (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az izraeliek összesen kilenc éremet (2 arany, 3 ezüst, 4 bronz) szereztek, beleértve a csapat és a junior helyezéseket. Ezzel a budapesti Európa-bajnokság éremtáblázatának a negyedik helyén végeztek, csak Bulgária, Románia és Olaszország előzte meg az izraeli csapatot. Magyarország egy ezüstéremmel a nyolcadik lett.

Az izraeli csapat a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság együttes kéziszer 5 karika versenyének döntőjében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Az izraeli csapat a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság együttes kéziszer csapat, 3 szalag 2 labda versenyének döntőjében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az izraeli válogatott mégsem távozott teljsesen elégedetten Budapestről. A One izraeli sportporlál szerint aggodalomra adhat okot, hogy az első számú versenyző, Daria Atamanov gyengén szerepelt, ami azért lehet probléma, mert Atamanov fogja Izraelt egyéniben képviselni nyáron a párizsi olimpián. Ajelet Zuszman, a válogatott vezetőedzője a lapnak elmondta, hogy Atamanov most nem volt a legjobb formában, de abban reménykednek, hogy az olimpiára ez javulni fog.

Daria Atamanov szalaggyakorlata a ritmikus gimnasztika olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság egyéni versenyének selejtezőjében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Daniela Munic labdagyakorlata a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság egyéni összetett versenyének döntőjében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A most berobbant Daniela Munictól pedig azt várják, hogy a 2028-ban Los Angelesben fogja Izrael képviselni az olimpiai játékokon. Legutóbb Tokióban Linoj Asram az első női olimpiai bajnokként szerzett aranyérmet a sportágban. Asram 2022-ben visszavonult a versenyzéstől.

Visszavonul Izrael első és egyetlen női olimpiai bajnoka

A 22 éves Linoj Asram az egyetlen, nem egy volt szovjet államból érkező tornász, aki aranyérmet tudott nyerni olimpián ritmikus sportgimnasztikában.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp