Mazsihisz: Izrael demokratikus vezetőit nem lehet összemosni gyilkos terroristákkal

A Mazsihisz közleményben reagált arra, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök, a védelmi miniszter és a Hamász több vezetőjével szemben.

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.

A Nemzetközi Büntetőbíróság épülete Hágában (Fotó: Wikimedia Commons)

A főügyész döntése kapcsán a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleményt adott ki, amely szerint „a főügyész lépése arcpirító cinizmus, hiszen a két izraeli vezetőn kívül a Hamász három terroristája ellen készülnek kiadni elfogatóparancsot”. A Mazsihisz szerint

„elfogatóparancsot nem lehet kiadni hazájukat védő politikusok ellen, és Izrael demokratikus vezetőit nem lehet összemosni gyilkos terroristákkal”.

„A Mazsihisz álláspontja szerint botrányos, hogy ez megtörténhetett a művelt világban. Félő, hogy a hágai főügyész döntése csak újabb muníciót szolgáltat a palesztinpártiságba bújtatott és Izrael állam bírálatába csomagolt antiszemita megmozdulásokhoz szerte Európában és a világban” – írják a közleményben.

A Mazsihisz ennek az ügynek egyetlen lehetséges kimenetelét tudja elképzelni:

„a hágai főügyész vonja vissza döntését, és terroristákra sújtson le a törvény erejével, ne olyan politikai vezetőkre, akiknek hazájuk biztonsága az első.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp