A Hasomer Hacair áprilisi-májusi programajánlója

A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom következő programjai.

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Bővebben…

Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt!

TÁMOGASS MINKET ADÓD 1%-VAL

Adód 1%-nak felajánlásával az oktatásunk szempontjából legjelentősebb, kiscsoportos foglalkozásokat szeretnénk megvalósítani. Minden felajánlás egy újabb foglalkozás megvalósulását teszi lehetővé.

Kérlek adományozd nekünk adód egy százalékát weboldalunkon keresztül!

EZEN A HÉTEN

Ifjúsági és fiatal felnőtt széder

Dátum: 2024.04.22.
Időpont: 17:00-20:00
Helyszín: Bálint Ház (1065 Révay utca 16.)

Ezen a programunkon egy vacsorán veszünk részt, ahol megünnepeljük a szédert. A héber széder szó rendet jelent, pészah estéjét a rend éjszakájának nevezik. Őrködés vagy megőrzés éjszakájaként is szoktunk visszaemlékezni rá. Így ezen az alkalmon csinosan kiöltözünk, hogy kellőképpen megtiszteljük a kivonulás ünnepét.

Facebook esemény

Peula

Dátum: 2024.04.26.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Bálint Ház – ken

A Someres évadokat körülöleli egy éves téma, ami szerint tarjuk a foglalkozásainkat. Ez, a legszembetűnőbben talán a Peulákon észrevehető, ahol minden hónapban egy témát járunk körül, beszélgetünk róla és játékosan, non-formálisan feldolgozzuk. Jelenleg három korcsoportot különböztetünk meg: Parparim (legkisebbek), Kvisza(középső csoport), Leviatan (legidősebbek). Idén lesz a varsói gettólázadás 80. évfordulója, amely különös jelentőséggel bír számunkra, hiszen az akkori felkelést Someresek vezették. Ennek emlékére az e heti téma a korábban átvett terektől való megfosztottságról fog szólni.

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

Holdvilág túra

Dátum: 2024.05.03-04.
Időpont: 17:30-10:40
Helyszín: Budai hegyek
Találkozó: Széll Kálmán téren 17:30

A Holdvilág túrán egy nagy sétára megyünk közösen a gyerekekkel Budapest vonzáskörzetében a Budai hegyekbe. Az esemény különlegessége, hogy a túrát sötétben tesszük meg és után szabad ég alatt alszunk. Célunk, hogy lehetőséget adjunk a résztvevőknek arra, hogy erősödjön a természettel való kapcsolatuk és elsajátíthassák az erdőjárás viselkedési normáit miközben egy igazi kalandban lehet részük.

A részvétel regisztrációhoz kötött, ezen a linken tudtok regisztrálni: https://forms.gle/ANtNd1FA9G8ws3MF9

Facebook esemény

Zmán Kvucot

Dátum: 2024.05.10.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Bálint Ház – ken

A zmán kvucot egy héber szó, jelentése: csoportidő. Ezen a foglalkozáson havonta találkozhatnak a gyerekek a saját korosztályukkal, barátaikkal. Ezen a programon együtt döntjük el, mivel töltjük közösen az időt, itt minden a csoportról szól. Lehetőség nyílik jobban megismerni társaikat és önmagukat is, közös játékokon keresztül egészen a nagy problémákat feloldó beszélgetésig.

Facebook esemény

Nomád Tábor

Hatnapos kalandra hívunk a nyáron! A nomád tábor élményeken keresztül enged téged kapcsolódni a városi létben tőled elszakadt természethez.

Időpont: Augusztus 15-20
Részvételi díj akár 5 000 Ft-tól
Helyszín: Teleki Pál Cserkészpark
Regisztráció indulása: február 25

Regisztráció: somer.hu/nomad

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan, a mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek.

Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp