A budapesti Élet Menete és a Holokauszt 80 pályázat volt a ZSKF Reggeli fókuszában

Ezúttal Az Élet Menete Alapítvány irodájában tartottak megbeszélést a zsidó civil szerveztek képviselői.

Hétfőn Az Élet Menete Alapítvány látta vendégül a Zsidó Közösségi Fórum Szövetség (ZSKF) tagszervezeteinek képviselőit a szövetség havonta, reggelivel egybekötött megbeszélésén. Az eseményen először Gordon Gábor, Az Élet Menete Alapítvány vezetője ismertette a május 5-én megrendezésre kerülő budapesti Élet Menete, valamint az auschwitzi megemlékezés részleteit.

 

A megbeszélésen központi téma volt a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) által a magyarországi holokauszt 80. évfordulójára kiírt, meghívásos pályázatának (H80 pályázat) eredménye. A szervezetek képviselői nem értettek egyet a Mazsök H80 bizottsága által a pályázatokkal kapcsolatban hozott döntésével, amely alapján a pályázó szervezetek többségének programja nem kapott finanszírozást a kormány által biztosított egymilliárd forintos keretből.

Ezért a ZSKF tárgyalásokat kezdeményezett a Mazsök képviselőivel annak érdekében, hogy azon pályázó szervezetek, amelyek a döntés értelmében nem kaptak támogatást, ennek ellenére meg tudják valósítani programjaikat az emlékév kapcsán.

A folytatásban Olti Ferenc, a Zsidó Kiválóságok Háza vezetője Izrael támogatására szólította fel a tagságot. Végezetül Borgula András, a Gólem Színház vezetője, a ZSKF elnöke mondott néhány szót a június 26-27-re tervezett konferenciáról, amelyet a ZSKF a hazai zsidóság jövőjének megvitatása céljából szervez, és amely helyszíne a Budapest Főváros Levéltára Teve utcai épülete lesz.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp