A Hasomer Hacair áprilisi programjai

A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom következő programjai.

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Bővebben…

Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt!

TÁMOGASS MINKET ADÓD 1%-VAL

Adód 1%-nak felajánlásával az oktatásunk szempontjából legjelentősebb, kiscsoportos foglalkozásokat szeretnénk megvalósítani. Minden felajánlás egy újabb foglalkozás megvalósulását teszi lehetővé.

EZEN A HÉTEN

Zmán kvucot

Dátum: 2024.04.12.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Bálint Ház – ken

A zmán kvucot szó csoportidőt jelent, ez a foglalkozás nagy szerepet játszik abban, hogy egy összetartó csoport alakuljon ki a gyerekek között. Havonta egyszer tartunk egy ilyen foglalkozást, ahol együtt eldöntjük mivel fogjuk tölteni a közös időnket. Ez a program nagyon könnyed hangulatban, játékosan szokott telni, hogy kiszakadjunk a mindennapokból. Ezáltal mindenki jobban meg tudja ismerni társait és önmagát is.

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

Fordított nap

Dátum: 2024.04.19.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Bálint Ház – ken

A fordított nap a gyerekek számára talán az egyik legmókásabb eseményünk hiszen egy napra madrihjaik bőrébe bújhatnak. Ez alatt azt értjük, hogy ők tartják ezen a napon a programot. Erre közösen ötletelünk egy héttel a program előtt, így a gyerekek feldobhatnak számukra vicces ötleteket arra, hogyan szeretnék tölteni az estét. Ők fogják díszíteni a termet és elpakolni a program után, illetve a szokásos gyertyagyújtást is ők csinálják majd.

Facebook esemény

 

Ifjúsági és fiatal felnőtt széder

Dátum: 2024.04.22.
Időpont: hamarosan
Helyszín: hamarosan

Ezen a programunkon egy vacsorán veszünk részt, ahol megünnepeljük a szédert. A héber széder szó rendet jelent, pészah estéjét a rend éjszakájának nevezik. Őrködés vagy megőrzés éjszakájaként is szoktunk visszaemlékezni rá. Így ezen az alkalmon csinosan kiöltözünk, hogy kellőképpen megtiszteljük a kivonulás ünnepét.

Facebook esemény

 

Peula

Dátum: 2024.04.26.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Bálint Ház – ken

A Someres évadokat körülöleli egy éves téma, ami szerint tarjuk a foglalkozásainkat. Ez, a legszembetűnőbben talán a Peulákon észrevehető, ahol minden hónapban egy témát járunk körül, beszélgetünk róla és játékosan, non-formálisan feldolgozzuk. Jelenleg három korcsoportot különböztetünk meg: Parparim (legkisebbek), Kvisza(középső csoport), Leviatan (legidősebbek). Idén lesz a varsói gettólázadás 80. évfordulója, amely különös jelentőséggel bír számunkra, hiszen az akkori felkelést Someresek vezették. Ennek emlékére az e heti téma a korábban átvett terektől való megfosztottságról fog szólni.

Facebook esemény

Nomád Tábor

Hatnapos kalandra hívunk a nyáron! A nomád tábor élményeken keresztül enged téged kapcsolódni a városi létben tőled elszakadt természethez.

Időpont: Augusztus 15-20
Részvételi díj akár 5 000 Ft-tól
Helyszín: Teleki Pál Cserkészpark
Regisztráció indulása: február 25

Regisztráció: somer.hu/nomad

Kutatás

Segítsd egyik madrichunk szakdolgozat kutatását egy kitöltéssel! Kattints a linkre és fejtsd ki véleményed a somerről!

https://forms.gle/cXCPH2xg5YSjvJjk7

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan, a mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek.

Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp