A Hasomer Hacair márciusi-áprilisi programajánlója

A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom következő programjai.

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Bővebben…

Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt!

EZEN A HÉTEN

Tavaszi tábor – JCamp

Dátum: 2024.03.28-31.
Helyszín: Szarvas Camp

Hasonlóan az eddigi JCamp táborokhoz, madrihjaink most is részt vesznek a táborban. A tábor célja, hogy a táborozó gyerekeknek kialakuljon vagy tovább erősödjön a zsidó identitásuk, ezzel erősítve a hazai zsidó közösséget. Reméljük minél többetekkel találkozunk ott is!

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

Környezetvédelmi akciónap

Dátum: 2024.04.05.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: hamarosan

A Környezetvédelmi akciónapon a gyerekeknek lehetőségük lesz tanulniuk a természetről. A szervezetünk számára nagyon fontos a környezetvédelem és szeretnénk ezt az üzenetet a gyerekeknek is átadni, oktatni őket a környezet védelméről. Ennek érdekében foglalkozunk szelektív hulladékokkal, ökológiai lábnyomunkkal és a természetben megtalálható élettel is.

Facebook esemény

Zmán kvucot

Dátum: 2024.04.12.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: hamarosan

A zmán kvucot szó csoportidőt jelent, ez a foglalkozás nagy szerepet játszik abban, hogy egy összetartó csoport alakuljon ki a gyerekek között. Havonta egyszer tartunk egy ilyen foglalkozást, ahol együtt eldöntjük mivel fogjuk tölteni a közös időnket. Ez a program nagyon könnyed hangulatban, játékosan szokott telni, hogy kiszakadjunk a mindennapokból. Ezáltal mindenki jobban meg tudja ismerni társait és önmagát is.

Facebook esemény

Fordított nap

Dátum: 2024.04.19.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: hamarosan

A fordított nap a gyerekek számára talán az egyik legmókásabb eseményünk hiszen egy napra madrihjaik bőrébe bújhatnak. Ez alatt azt értjük, hogy ők tartják ezen a napon a programot. Erre közösen ötletelünk egy héttel a program előtt, így a gyerekek feldobhatnak számukra vicces ötleteket arra, hogyan szeretnék tölteni az estét. Ők fogják díszíteni a termet és elpakolni a program után, illetve a szokásos gyertyagyújtást is ők csinálják majd.

Facebook esemény

Nomád Tábor

Hatnapos kalandra hívunk a nyáron! A nomád tábor élményeken keresztül enged téged kapcsolódni a városi létben tőled elszakadt természethez.

Időpont: Augusztus 15-20
Részvételi díj akár 5 000 Ft-tól
Helyszín: Teleki Pál Cserkészpark
Regisztráció indulása: február 25

Regisztráció: somer.hu/nomad

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan, a mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek.

Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp