Tejfeldolgozót vásárolt az EMIH

A baromfifeldolgozás után az élelmiszeripar újabb ágazatával próbál szerencsét a Köves Slomó rabbi által vezetett hitközség.

Megvásárolta az Alföldi Garabonciás Kft.-t az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) – Magyar Zsidó Szövetség. Kedden az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, terveik között a kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült Garabonciás-termékek prémium minőségének gondos őrzése mellett jelentős fejlesztések is szerepelnek.

„A Garabonciás missziójához híven folytatjuk a kiváló minőségű tejtermékek gyártását, és új termékekkel is szeretnénk megjelenni. Emellett modernizáljuk a meglévő kecskefarmot, és saját tejelő szarvasmarha telep kialakítását is tervezzük, hogy a tej-alapanyagot állandó és kiváló minőségben, saját forrásból tudjuk majd biztosítani”

– idézték a közleményben Hetényi Csabát, az kft. új ügyvezetőjét.

Hozzátették: több lépcsőben fejlesztik majd az üzemet. Céljuk, hogy öt éven belül jelentősen növeljék a jelenleg feldolgozott tej mennyiségét.

Az EMIH-nek a vállalkozás sikeres működtetésén túl kiemelt célja az is, hogy a hazai és európai zsidó közösségek számára kiváló minőségű kóser tejtermékeket biztosítson.

Az Alföldi Garabonciás Kft. húszéves múltra visszatekintő családi vállalkozás, amelynek kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült termékei évek óta megtalálhatók a hazai kiskereskedelmi láncok polcain – olvasható a közleményben.

Már több hónapja szünetel a munka az EMIH kóser vágóhídján

A csengelei vágóhidat üzemeltető cég szerint a madárinfluenza miatt kellett hosszabb időre beszüntetni a termelést.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp