Boldogtalan feleségnek lenni sehol sem jó – Nőnapi filmvetítés a Bálint Házban

Egy nőnek kötelező találni egy férjet maga mellé, ha azt akarja, hogy az emberek normálisnak tartsák? A Határidős esküvő című izraeli film ezt a kérdést feszegeti.


Idén nőnapon egy izraeli filmmel foglalkozik a JCC Budapest – Bálint Ház a nők helyzetével, problémáikkal.

Lehet fontosabb bármi a házasságnál? Egy nőnek kötelező találni egy férjet maga mellé, ha azt akarja, hogy az emberek normálisnak tartsák? A Határidős esküvő című film megmutat egy olyan nőt, aki mindent megtesz ezért. Tényleg mindent.

Határidős esküvő

A film főhőse, Michal 32 éves. Egy évvel ezelőtt lett vallásos, és most készül az esküvőjére. A vőlegény azonban egy hónappal az esküvő előtt meggondolja magát. Michal úgy érzi, képtelen visszatérni korábbi életéhez és újra a szabályok szerint elkezdeni a társkeresést. Hirtelen változást akar, és mélyen hiszi, hogy ha eléggé kér valamit, Isten meg fogja adni. Megvan a helyszín, a ruha, a lakás: Isten bizonyára küld majd mindehhez egy vőlegényt is. Az esküvő napja azonban egyre közeleg…

A helyszín Izrael, ahol a vallás, a társadalmi elvárások, a szokások és úgy általában az élet egy kicsit máshogy zajlik, bár boldogtalan feleségnek lenni vitán felül sehol sem jó.

Határidős esküvő (Laavor et hakir, izraeli romantikus film, 110 perc, 2016, héber nyelven, magyar felirattal

)

Időpont: március 7. csütörtök, 18:00 óra.

A vetítés ingyenes.

Jelentkezés:

 https://r3.minicrm.hu/Form-33389-0zow2j6djk1ewoom2c471immwtvjgs

Az eseményt a JCC Budapest – Bálint Ház és a Izrael Állam Nagykövetsége szervezi. A filmet felvezeti: Dolinay Eszter, a Keren Hayesod Hungaria Alapítvány kurátora, az
 Izraeli-Magyar Business Club elnöke.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp