A Hasomer Hacair márciusi programajánlója

A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom következő programjai.

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Bővebben…

Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt!

EZEN A HÉTEN

Zmán kvucot és Hulcafűző ceremónia

Dátum: 2024.03.02.
Időpont: 16:00-20:00
Helyszín: Bálint Ház (1065 Révay utca 16.)

A zmán kvucot egy héber szó, jelentése: csoportidő. Ezen a foglalkozáson havonta találkozhatnak a gyerekek a saját korosztályukkal, barátaikkal. Ezen a programon együtt döntjük el, mivel töltjük közösen az időt, itt minden a csoportról szól. Lehetőség nyílik jobban megismerni társaikat és önmagukat is, közös játékokon keresztül egészen a nagy problémákat feloldó beszélgetésig. Rendhagyóan ez az alkalom szombati napon lesz megtartva, hulca fűzéssel egybekötve. Azok a hanihjaink akik már hosszabb ideje tevékenykednek a szervezet életében, ezen a ceremónián megkapják hulcájukat. Ezen a szertartáson egy fehér cipőfűzőt fűznek a hulcába, ezzel erősítve a köteléket a szervezetünkkel. Az esemény során átbeszéljük miket is éltünk át az évad során, és visszatekintünk a közösen átélt programjainkra.

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

Peula

Dátum: 2024.03.08.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

Minden hónapnak van egy témája a szervezetben, ilyen témákra épülnek a havi peuláink. Ezeken a csoportos foglalkozásokon a gyerekek korcsoportokra vannak osztva. Jelenleg három korcsoportot különböztetünk meg: Parparim (legkisebbek), Kvisza(középső csoport), Leviatan (legidősebbek). A programjainkon non-formális oktatási módszereket alkalmazunk. Az e heti témánk Izrael lesz, mely a zsidóság legfontosabb helye. Több érdekes szempontból fogjuk megvizsgálni ezt a témakört a gyerekekkel, olyan kérdések segítségével, mint például, hogy vajon miért éppen ezt a területet jelölték ki maguknak a megalapításra, mik a megalapítás körülményei, vagy, hogy miért fontos egyáltalán, hogy rendelkezzünk kulturálisan és vallásilag meghatározó terekkel.

Facebook esemény

 

Purim és ifjúsági diszkó

Dátum: 2024.03.23.
Időpont: 17:30-22:00
Helyszín: Bálint Ház (Révay utca 16)

A Purim alkalmával az ókori perzsa zsidó nép megmenekülését ünnepeljük és ezt a zsidó hagyományok megőrzésével tesszük. A programon van lehetőség maszkot készíteni és ügyesebb kezű madrihoktól és hanihoktól arcfestést kérni. Hatalmas bulit csapva emlékezünk vissza történelmünkre és hálát adunk népünk megmeneküléséért.

Facebook esemény

 

Tavaszi tábor – JCamp

Dátum: 2024.03.28-31.
Helyszín: Szarvas Camp

Hasonlóan az eddigi JCamp táborokhoz, madrihjaink most is részt vesznek a táborban. A tábor célja, hogy a táborozó gyerekeknek kialakuljon vagy tovább erősödjön a zsidó identitásuk, ezzel erősítve a hazai zsidó közösséget. Reméljük minél többetekkel találkozunk ott is!

Facebook esemény

 

Nomád Tábor

Már megnyílt a regisztráció! Jelentkezz még ma!

Hatnapos kalandra hívunk a nyáron! A nomád tábor élményeken keresztül enged téged kapcsolódni a városi létben tőled elszakadt természethez.

Időpont: Augusztus 15-20
Részvételi díj akár 5 000 Ft-tól
Helyszín: Teleki Pál Cserkészpark
Regisztráció indulása: február 25

Regisztráció: somer.hu/nomad

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan, a mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek.

Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp