A Cipők a Duna-parton emlékműnél helyezték el az október 7-én meggyilkolt lány cipőjét

„Sziván elment, és mi tovább megyünk érte” – írták a cipők mellé a Hamász terroristái által megölt lány barátnői.

Seli Karmi idegenvezető Shelley’s Budapest nevű Facebook-oldalán osztott meg egy fotót, amelyen egy pár fekete cipő látható a Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékműnél. A fotóhoz írt posztban az olvasható, hogy amikor az emlékműhöz értek egy turistacsoporttal az idegenvezetés során, ott egy pár valódi cipőt találtak, két lány ugyanis így emlékezett meg az október 7-i terrortámadásban meggyilkolt barátnőjéről.

 

A cipő alatt elhelyezett lapra azt írták fel, hogy ezek Sziván cipői, akit a Hamász terroristái gyilkoltak meg október 7-én Izraelben. „Sziván elment, és mi tovább megyünk érte” – írták a lapra az emlékezők.

Sziván Saharbani (Fotó: Facebook)

A lapra felragasztott fotó mellett a Sziván Saharbani név olvasható (köszönet a segítségért Seli Karmi idegenvezetőnek). A 21 éves Ramat Gan-i lányt a Nova zenei fesztivál elleni támadás során ölték meg. A Reim kibuc közelében lévő eseményen rendezett tömegmészárlásban legalább 364 szórakozni érkezett fiatalt gyilkoltak meg és 40-et hurcoltak el túszként a Gázai övezetbe a terroristák.

Újra táncolni fognak! – Traumáikkal néznek szembe a Nova fesztivál túlélői

Egy tel-avivi kiállítás eleveníti meg a Hamász által elkövetett tömegmészárlás helyszínét. A cél a megemlékezés és a túlélők segítése a gyógyulásban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp