Csoportosan, az áldozatok szerettei szeme láttára erőszakoltak, hogy még nagyobb fájdalmat okozzanak

A Hamász terrorszervezet október 7-én szisztematikusan és szándékosan követtet el szexuális bűncselekményeket, amelyeket több támadó, a családtagok szeme láttára elkövetett erőszak, kivégzések jellemeztek, és egyedülálló szadista gyakorlatok kísértek az Izraelben kiadott első hivatalos jelentés szerint.

Figyelmeztetés: A cikk nemi erőszakot ábrázoló és felkavaró beszámolókat tartalmaz.

„Számos szexuális bűncselekményt csoportosan hajtottak végre házastársak, családtagok vagy barátok szeme előtt, hogy még nagyobb fájdalmat okozzanak, tehetetlenség érzését és rémületet keltsenek”

– áll a szexuális bántalmazás áldozatait segítő központok szövetsége hivatalos jelentésében, amelyet a Hamász október 7-i terrortámadásáról adott ki az izraeli szervezet.

Súlyos szexuális bűncselekményeket követtek el a terroristák az október 7-i támadás során

Több ezer bizonyíték, videofelvétel és tanúvallomás gyűlt össze a Hamász által nők és lányok ellen elkövetett szexuális bántalmazásokról. Az áldozatokat meggyilkolták, a globális nőjogi szervezetek…

A jelentést összefoglaló Ynet arról ír, hogy már a támadást követő első héten elkezdtek beérkezni a nemi erőszakkal foglalkozó krízisközpontokhoz a szexuális támadásokról szóló jelzések. A szerda reggel közzétett jelentés több tucatnyi titkosított és nyilvános információt elemez, beleértve szem- és fültanúk vallomásait, a mentő- és egészségügyi csapatokkal készített interjúkat, a nyomtatott és elektronikus médiában való közzétételre engedélyezett információkat, valamint a szövetséghez beérkezett megkereséseket.

„Néhány Hamász-tag üldözőbe vette a mészárlás elől menekülőket, a sikoltozó áldozatokat a hajuknál fogva rángatták, többségüket a szexuális támadás során vagy azt követően gyilkolták meg.”

Az információk összegyűjtése után katalogizálási és elemzési folyamatot indítottak a szexuális bűncselekmények területeinek és mintáinak feltérképezésére. A jelentés nem nyújt mennyiségi információkat az események jellege miatt, amelyek többsége az áldozatok halálával végződött, így teljes mértékük ismeretlen és valószínűleg ez így is marad.

A jelentés megállapításai szerint a Hamász támadásai között fegyverrel való fenyegetés mellett végrehajtott nemi erőszak is szerepelt, egyes incidensek kifejezetten a sebesült nőket célozták meg. Számos tanúvallomás, interjú és további forrás utal arra, hogy a Hamász terroristái szadista gyakorlatot folytattak, amelynek célja a megaláztatás és a szexuális erőszaktól való félelem fokozása volt.

Évtizedek múlva derülhet ki a teljes igazság a Hamász által elkövetett szexuális bűntényekről

A szexuális erőszak túlélői közül sokan döntenek úgy, hogy csak idős korukban, életük vége felé mondják el történetüket nyilvánosan vagy családtagjaiknak.

Sok áldozat testét megcsonkítva és megkötözve találták meg, a nemi szerveket brutálisan megcsonkították. Néhány holttestet szándékosan felrobbantva találtak. Lényeges megjegyezni, hogy a jelentés csak a nyilvánosságra hozatalra engedélyezett, azonosított forrásokból származó információkat részletezi, míg az elemzés további bizalmas információkat tartalmaz, amelyek nem hozhatók nyilvánosságra.

Az információk elemzéséből kiderül, hogy a szexuális és nemi alapú jogsértések szisztematikusan történtek minden olyan helyszínen, ahol az október 7-i mészárlás történt, valamint a Gázában fogvatartott túszok esetében. A Nova zenei fesztiválon a videók és a résztvevők vallomásai egyértelmű bizonyítékot szolgáltatnak az ott történt többszörösen súlyos szexuális támadásokról. A jelentés számos olyan, a mészárlást túlélő személy vallomását mutatja be, akik tanúi voltak csoportos nemi erőszaknak, amikor a nőket terroristák egymás között adták át, megverték, megsebesítették és végül meggyilkolták őket.

„Vannak szem- és fültanúk beszámolói csoportos nemi erőszakról. Ezek a tanúvallomások egybevágnak az elsősegélynyújtók és a holttesteket megvizsgáló szakemberek leírásaival.”

A Gázai övezet környéki kibucokban és közösségekben az elsősegélynyújtó csapatok és a holttesteket begyűjtő személyzet tanúvallomásai azt mutatják, hogy számos otthonban a gyilkosság időpontjához közel elkövetett nemi erőszak nyomai voltak láthatók, és ezen incidensek jelentős része családtagok jelenlétében vagy közelében történt.

„Sok esetben nők és lányok elleni förtelmes támadásokról van szó, köztük olyan esetről, amikor egy kést rejtettek el valaki nemi szervében.”

A jelentés több tanúvallomást is tartalmaz, köztük Noam Markét, R’im kibuc készenléti csapatának egyik tagjáét, aki a Nova fesztiválon résztvevő három fiatal nő holttestét találta meg a kibuc egyik házában. A holttestek meztelenek voltak, súlyos szexuális erőszak egyértelmű jeleivel.

A jelentés szerint ezek a jogsértések az izraeli hadsereg megtámadott helyőrségein is rendre előfordultak. A törvényszéki azonosításra érkezett női katonák holttestei a szexuális erőszak egyértelmű jeleit mutatták.

„A fogságban elkövetett szexuális bántalmazásokra vonatkozó információk a fogságból visszatértek vallomásai nyomán kerültek nyilvánosságra. Ezek a vallomások különböző eseteket tartalmaznak, köztük olyan foglyokét is, akik még életben vannak. ”

Éppen most erőszakolnak meg valakit egy alagútban

A Hamász által elkövetett szexuális bűncselekményekről számoltak be szabadon engedett izraeli túszok a Kneszetben.

Az október 7-én alkalmazott brutális gyakorlatok, mint például a lányok, nők és férfiak nemi szervének megcsonkítása, belelövése és fegyverek behelyezése, a pusztítást és a szadista terror okozását célozták, állapították meg a jelentés szerzői. A támadások végrehajtásának módja és az azokat kísérő akciók célja az volt, hogy a lehető legnagyobb hatást gyakorolják az áldozatokra és közösségeikre, amelyek nem tudták megakadályozni a támadásokat.

Ez a jelentés, az első hivatalos tanulmány október 7. óta, összesíti a tanúvallomásokat és következtetéseket von le, bizonyítva, hogy az incidensek nem anomáliák vagy elszigetelt események voltak, hanem a rendkívül kegyetlen szexuális visszaélések szándékos és szisztematikus stratégiájának részei, megteremtve a szexuális bűncselekmények széles körű elkövetésének első bizonyítási alapját.

A jelentés, amelyet az ENSZ döntéshozóinak fogják benyújtani, nem hagy teret a tagadásnak vagy a figyelmen kívül hagyásnak, hangsúlyozta Orit Szuliceanu, a szexuális bántalmazás áldozatait segítő központok szövetségének igazgatója, hozzátéve:

„A Hamász terrorszervezet úgy döntött, hogy stratégiai szempontból két egyértelmű módon árt Izraelnek: állampolgárok elrablásával és szadista szexuális bűncselekmények elkövetésével. A hallgatás többé nem opció. Elvárjuk a nemzetközi szervezetektől, hogy egyértelműen állást foglaljanak; nem lehet a pálya szélén állni. A hallgatás történelmi foltként fog emlékezni azokra, akik e mellett döntöttek, és tagadták a Hamász által elkövetett szexuális bűncselekményeket.”

A Nemzetközi Büntetőbírósághoz mentek a Gázában fogvatartott izraeli túszok családtagjai

A túszok hozzátartozói nemzetközi jogi vizsgálat lefolytatását követelték emberiesség elleni bűnök, köztük túszejtés, szexuális erőszak, kínzás és gyilkosság ügyében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp