Iskolákban tart a holokauszttal és a zsidósággal kapcsolatos előadásokat Kendrusz Attila

A Szegedi Zsidó Hitközség vallási vezetője előadásainak célja az ismeretbővítésen túl a fiatalok érzékenyítése más kultúrák és vallások tiszteletben tartása iránt.

Tavaly kezdte el a fiatalságot megszólító küldetését Kendrusz Attila, a Szegedi Zsidó Hitközség vallási vezetője. 2023-ban csaknem 800 általános és középiskolás diáknak tartott előadást vármegye-szerte a holokauszt és a zsidóság hagyományainak témájában, írja a Délmagyar.hu.

Kendrusz Attila előadást tart a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában (Fotó: Kendrusz Attila / Facebook)

A vallási vezető előadásai személyes történetekből épülnek fel. Azt a folyamatot igyekszik bemutatni, hogy a numerus clausustól hogyan jutottak el a deportálásokig. Kendrusz Attila a holokauszt témája mellett a zsidó vallási hagyományokról, továbbá Izrael állam létrejöttéről is külön előadást állított össze.

Előbbi során a diákok megismerkedhetnek a legfőbb zsidó ünnepek, mint például a szombatfogadás vagy a házasság hagyományaival, Izraellel kapcsolatban pedig a tavaly október 7-én történt mészárláshoz vezető folyamatokat is ismerteti a vallási vezető.

Az előadások célja nem kizárólag a holokauszt témájának mélyebb feldolgozása, sokkal inkább a diákok érzékenyítése mások elfogadása, más kultúrák és vallások tiszteletben tartása iránt.

Kendrusz Attila: A gyökértelenség nagyon rossz tud lenni

16 éves kora óta tudja, hogy rabbi akar lenni, és miközben közösséget épít Szegeden, Kendrusz Attilának a sportlövészetre és a testedzésre is szakít időt. A fiával minden este elmondják a Smá kezde…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp