A Gázában fogvatartott túszok közel negyede már nincs életben

A Hamász és más terrorszervezetek jelenleg 136 elrabolt embert tartanak fogva a Gázai övezetben, közülük 31-32 túsznak már csak a holttestét őrzik.

A Hamász túszai közül legalább 31-en már nem élnek – közölte kedden a palesztin iszlamista terrorszervezet által elhurcolt izraeliek családtagjait tömörítő szervezet. A túszok kiszabadulásának érdekében megszerveződött csoport szerint az izraeli hadsereg közölte velük a meghalt 31 túsz nevét is. Korábban egy külföldi újságnak 32 halott izraeli túszról számoltak be meg nem nevezett katonatisztek.

Túszszámtan – Az összehasonlíthatatlan számok összehasonlítása

Amikor nem lehetséges pontosan számolni, mert nem létezik a viszonyításra örök érvényű ördögi együttható. A lényeg a mítoszban rejlik. Abban az október 7-ig megmásíthatatlannak vélt ideában, hogy a…

Izraeli számítások szerint a Hamász és kisebb iszlamista terrorszervezetek jelenleg 136 elrabolt embert tartanak fogva a Gázai övezetben, de csaknem negyedüknek már csak a holttestét őrzik. Az élők egészségi állapotáról nem közölnek információt, de bejelentették több túsz halálát, és többekről rövid videófelvételeket adtak közre.

Október 7-én a Hamász terrortámadásában izraeli értesülések szerint 253 embert vittek el az övezetbe élve vagy holtan, de a november végi ideiglenes fegyverszüneti és fogolycsere-megállapodás keretében közülük 105-en kiszabadultak. A továbbra is őrzött, októberben elrabolt 132 izraeli mellett a Hamász mindeddig nem adta ki két olyan izraeli katona holttestét, aki a 2014-es Erős szikla hadműveletben esett el.

Mellettük fogva tartanak még két olyan izraeli állampolgárt is, aki mentálisan beteg, és 2014-ben, illetve 2015-ben minden kényszer nélkül lépett be a Gázai övezetbe, majd a palesztinok ott túszul ejtették őket feltételezések szerint.

Az izraeli kormány két fő célt nevezett meg az Izrael és a Hamász között október eleje óta tartó háborúban: egyik a Hamász katonai erejének felszámolása, a másik pedig az elrabolt túszok kiszabadítása.

Éppen most erőszakolnak meg valakit egy alagútban

A Hamász által elkövetett szexuális bűncselekményekről számoltak be szabadon engedett izraeli túszok a Kneszetben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp