Újabb magyar orvos önkénteskedik izraeli kórházban

Amikor Friedman Gábor hallott a lehetőségről, hogy önkéntesként segítheti az egyik észak-izraeli kórház munkáját, azonnal elhatározta, hogy jelentkezni fog.

Amikor Friedman Gábor általános sebész hallott budapesti kollégájától, Shemesh Assaftól arról a lehetőségről, hogy az október 7-én kitört háború miatt önkéntes munkát vállalhat a Galilea Orvosi Központban, azonnal elhatározta, hogy jelentkezni fog, olvasható az izraeli kórház Facebook-bejegyzésében.

 

Mivel a budapesti közösség a Szohnut Partnership2Gether Nyugat-Galilea programjának egyik résztvevője, így Shemesh doktor összehozta őt Naharija városban lévő kórház nemzetközi ügyekkel foglalkozó osztályának igazgatójával, aki segítette Friedmant abban, hogy önkéntesként dolgozhasson az orvosi központban.

Mint írják, Dr. Friedman Budapesten született és nőtt fel, a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karán végzett, és több mint harminc éve ugyanennek az intézménynek a sebész szakorvosa.

A közlemény szerint Friedman doktor a Galilea Orvosi Központban az általános sebészeti osztályon végzett önkéntes munkája részeként megfigyeli a műtéteket, és tanácsokat ad a gyakornokoknak és fiatal orvosoknak.

Dr. Friedman testvére Tel-Avivban él, és az évek során többször is ellátogatott Izraelbe. Az orvos elmondta, hogy a Semmelweis klinikai sebészetének igazgatója támogatta, hogy most egy hathetes izraeli látogatást tegyen. Friedman arról is beszélt, hogy nagyra értékeli az orvosi központban kapott fogadtatást, a támogatás lehetőségét és a tartalmas élményt.

A kórház pedig köszönetet nyilvánított, hogy kiállt Izrael és a Galilea Orvosi Központ mellett ebben a kihívásokkal teli időszakban.

Izraelben önkénteskedik a Szeretetkórház igazgatója

Shemesh Assaf szerette volna kivenni a részét a háborúban álló Izraelben megsokasodott tennivalókból, ezért úgy döntött, orvosként tér vissza szülőhazájába.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp