Kitették a szélsőjobbos Kitörés Túrát az Ötpróba programsorozatból

Az Ötpróba ügyvezetője szerint hibát követtek, amikor a programba való felvételkor nem ellenőrizték a Kitörés Túrán megjelenő önkényuralmi szimbólumok használatát.

„Tájékoztatjuk Ötpróbázóinkat, hogy a Kitörés Emléktúra Ötpróba programsorozathoz kapcsolását a mai nappal hivatalosan visszavonjuk. Az esemény, mint teljesítménytúra került fel a közelmúltban az Ötpróba pontgyűjtő programjai közé, de nem jártunk el körültekintően sportszakmai felülvizsgálata mellett, a megosztó társadalmi, politikai kihatásait illetően”

– fogalmazott közleményében Szemán Róbert ügyvezető.

Horogkeresztes zászlóval vonultak német neonácik a budai hegyekben

A „becsület napján” több országból is érkeztek neonáci csoportok Budapestre, hogy a német és magyar katonák 1945-ös kitörésére emlékezzenek. Zsidó szervezetek pedig az ellen tiltakoztak, hogy a neo…

Szemán egy másik közleményben azt is kifejtette, hogy miért jutottak erre a döntésre:

„A Kitörés Túra honlapjának felülvizsgálata során olyan képanyagot töltöttem le a 2023-as képek között, ami tiltott önkényuralmi jelképet használ és a képet felnagyítva Adolf Hitler portréja is megjelenik. A képen látható horogkereszt szimbólum nagyon sok honfitársunk számára felháborító (»a köznyugalom megzavarására alkalmas« – törvény idézve) és a sporttal nem összeilleszthető, ezért megosztó.”

Az ügyvezető elismerte, hogy hibát követtek el azzal, hogy a Kitörés Túra bekerült a programajánlójukba úgy, hogy „nem ellenőriztük a rendezvény sportértéke mellett a szervező honlapján megjelenő önkényuralmi szimbólum használatát”.

A szélsőjobbos Kitörés Túra szervezői tavaly augusztus 20. alkalmából állami kitüntetésben részesültek, valamint 70 millió forintos állami támogatásból építenek turistaházat Dobogókőn.

Elítéli a Mazsihisz a radikális közéleti szereplők kitüntetését

A közleményt azután adták ki, hogy augusztus 20. alkalmából kitüntették a Kitörés túra két szervezőjét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp