A Hasomer Hacair ifjúsági mozgalom februári programajánlója

A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom következő programjai.

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Bővebben…

Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt!

EZEN A HÉTEN

Zmán kvucot

Dátum: 2024.02.02.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

A zmán kvucot szó csoportidőt jelent, ez a foglalkozás nagy szerepet játszik abban, hogy egy összetartó csoport alakuljon ki a gyerekek között. Havonta egyszer tartunk egy ilyen foglalkozást, ahol együtt eldöntjük mivel fogjuk tölteni a közös időnket. Ez a program nagyon könnyed hangulatban, játékosan szokott telni, hogy kiszakadjunk a mindennapokból. Ezáltal mindenki jobban meg tudja ismerni társait és önmagát is.

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

Felcseperedés napja

Dátum: 2024.02.09.
Időpont: 17:00-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

A Felcseperedés napján a gyerekek tanulhatnak a lelki és testi változásokról, hogyan alakul ki a viselkedés, mi is az a consent, azaz beleegyezés. Fontos, hogy a gyerekek időben birtokoljanak bizonyos információkat ezekben a témákban.

Facebook esemény

 

Peula

Dátum: 2024.02.16.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

Minden hónapnak van egy témája a szervezetben, ilyen témákra épülnek a havi peuláink. Ezeken a csoportos foglalkozásokon a gyerekek korcsoportokra vannak osztva. Jelenleg három korcsoportot különböztetünk meg: Parparim (legkisebbek), Kvisza(középső csoport), Leviatan (legidősebbek). A programjainkon non-formális oktatási módszereket alkalmazunk. Az e heti témánk a Nemzetközi Somer lesz. A Somer, ami majdnem 20 országban van jelen, a zsidó fiatalok egyik fontos közösségi szervezete, ami egy olyan teret biztosít, ahol lehetőségünk van találkozni, tanulni egymástól és egymásról. Ezen túl számtalan olyan programot és keretet kínál, ahol a fiataloknak lehetőségük van elmélyedni saját zsidóságukban és közelebbről megismerniük, megélniük azt. Ebben a témában fogunk mi is közösen elmélyedni és bővebben körbejárni a gyerekekkel.

Facebook esemény

 

Ifjúsági szombatfogadás

Dátum: 2024.02.23.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Frankel zsinagóga (1023, Frankel Leó út 49.)

Ezt a programunkat általában egy zsinagógában szoktuk tartani. Péntek este felkészülünk a szombatra, hogy köszönteni tudjuk. Hiszen a szombatot el kell választani a többi naptól, ez a nap a pihenésé, nem szabad dolgozni csak tanulni vagy imádkozni. Beszélgetünk arról, hogy szombaton az igazán vallásos zsidók mit szoktak csinálni. Imádkozunk együtt és áldást mondunk.

Facebook esemény

 

NOMÁD TÁBOR

Hatnapos kalandra hívunk a nyáron! A nomád tábor élményeken keresztül enged téged kapcsolódni a városi létben tőled elszakadt természethez.

Időpont: Augusztus 15-20
Részvételi díj akár 5 000 Ft-tól
Helyszín: Teleki Pál Cserkészpark (Mogyoród)
Regisztráció február 25-től

Regisztráció: somer.hu/nomad

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan, a mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek.

Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp