Ismét Magyarországon játszhat fontos mérkőzést az izraeli labdarúgó-válogatott

Ha nem rendezhetik meg a mérkőzést Izraelben, akkor Újpesten lenne az izraeli válogatott pótselejtezője márciusban.

Izlandot fogadja az izraeli válogatott a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság pótselejtezőjén március 21-én. Az európai szövetség, az UEFA azonban csak abban az esetben engedélyezi a mérkőzés izraeli lebonyolítását, ha teljes körű tűzszünet lesz Gázában, ami a háború befejezéséhez vezet.

Az izraeli válogatott a felcsúti Pancho Arénában (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

A Ynet híradása szerint ezért az Izraeli Labdarúgó-szövetség tegnap bejelentette, hogy amennyiben nem sikerül a pótselejtező izraeli megrendezése, abban az esetben az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fogják lejátszani az Izland elleni mérkőzést.

Az izraeliek még reménykednek abban, hogy a fontos mérkőzésen odahaza, telt ház előtt játszhat a válogatott, de realisták is egyben, ezért fordultak ismét Magyarországhoz a rendezés miatt.

„Magyarország sokat segített nekünk a felnőtt és a női válogatott mérkőzéseinek megrendezésében a háború ideje alatt, és ezúttal is kötelességemnek érzem, hogy köszönetet nyilvánítsak a segítségért”

– mondta Mose Zoárec, az Izraeli Labdarúgó-szövetség elnöke.

Az izraeli válogatott tavaly novemberben két mérkőzésen is a felcsúti Pancho Anérában lépett pályára az Európa-bajnokság selejtezősorozatának keretében, Svájc (1:1-es döntetlen) és Románia (2:1-es vereség) ellen. Az Eb-re való kijutást azonban nem sikerült kiharcolnia ezeken a találkozókon. A lelátókon a hazai zsidó közösség is nagy számban képviseltette magát, és az izraeli válogatott buzdításán túl a Gázában fogvatartott túszok szabadon bocsátását is követelte.

Hozzátok haza őket! – zengett szerda este a felcsúti stadionban

A labdarúgáson túl a Gázában fogvatartott túszok szabadon bocsátásáért való kiállás jegyében zajlott az izraeli válogatott Svájc elleni találkozója.

Amennyiben Izrael legyőzi Izlandot, akkor a Bosznia-Hercegovina és Ukrajna közötti találkozó győztesével játszhat a részvételért a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp