Éppen most erőszakolnak meg valakit egy alagútban

A Hamász által elkövetett szexuális bűncselekményekről számoltak be szabadon engedett izraeli túszok a Kneszetben.

A Gázai övezetben túszként fogva tartott izraeli nők rendszeresen szexuális zaklatásnak vannak kitéve, őreik „játékbabaként” bánnak velük – vallották korábban szabadon engedett túszok az izraeli parlament, a Kneszet egyik bizottsági meghallgatásán, ezzel is gyarapítva az egyre növekvő számú bizonyítékot arra, hogy a Hamász fegyverként használta a szexuális erőszakot, és valószínűleg még mindig erőszakot követ el a fogságban lévő áldozatokon – írja a Times of Israel.

Aviva Siegel és lánya, Sir a Kneszet bizottsági meghallgatásán (Fotó: TOI)

„A saját szememmel láttam” – mondta Aviva Siegel, egy egykori túsz, akit október 7-én raboltak el a Kfar Aza kibucból a férjével, Keith-tel együtt, és a november végi tűzszünet során engedték szabadon.

„Úgy éreztem, mintha a fogságban lévő lányok az én lányaim lennének. A terroristák nem megfelelő ruhákat, babaruhákat adnak rájuk, és a lányokat a saját játékbabáikká változtatják. Babákká, akiket egy madzagon rángathatnak, akikkel azt csinálnak, amit akarnak, amikor csak akarják”

– mesélte a Hamász elleni háborúban a szexuális zaklatás és nemi erőszak áldozataival foglalkozó, újonnan létrehozott Kneszet-bizottság ülésén.

„Nem kapok levegőt, nem tudom ezen túltenni magam, túl nehéz. Már majdnem négy hónap telt el, és még mindig ott vannak” – mondta Siegel. „Én még mindig ott vagyok. A testem ott van. A fiúk is átesnek a bántalmazáson, amin a lányok is átesnek. Lehet, hogy ők nem esnek teherbe, de ők is csak madzagon mozgatott bábuk” – tette hozzá.

Aviva lánya, Sir elmondta a törvényhozóknak, hogy édesanyja vallomása „csak a jéghegy csúcsa”, és dühét fejezte ki amiatt, hogy a miniszterek nem voltak jelen a beszámolók meghallgatásakor. A túszok „fogságban vannak, nem tettek semmi rosszat! Nincs jogunk csak ülni itt, kiabálni kell értük. Éppen most erőszakolnak meg valakit egy alagútban” – jelentette ki Sir, aki a Hamász támadásának napján nem tartózkodott a kibucban.

„Hol vannak az igazán fontos emberek? A döntéshozók, akik a kabinetben ülnek, és nem hallják ezt?”

– tette fel a kérdést.

https://akibic.hu/2024/01/10/evtizedek-mulva-derulhet-ki-a-teljes-igazsag-a-hamasz-altal-elkovetett-szexualis-buntenyekrol/

Aviva, akinek a férje, Keith továbbra is a Hamász fogságában van, a hónap elején a Kneszet túszokért felelős bizottságának elmondta, hogy személyesen volt szemtanúja egy másik túsz megkínzásának a fogságban töltött idő alatt. Korábbi tanúvallomása során Siegel leírta, hogy fogságuk egy pontján egy fiatalabb női túsz a mosdóból tért vissza, és zaklatottnak tűnt. Amikor azonban megpróbálta megölelni a lányt, az őket őrző terrorista lefogta, és megakadályozta az ölelést.

„Láttam, hogy visszahúzódó, csendes és nem volt önmaga” – mondta Siegel. „És elnézést a kifejezésért, de az a rohadék hozzáért. És még azt sem engedte, hogy megöleljem, miután ez megtörtént. Ez szörnyű, egyszerűen szörnyű. Mondtam neki, hogy sajnálom.”

A Hamász tömegesen követett el szexuális erőszakot az október 7-i támadása során, amikor terroristák ezrei özönlöttek be Izrael területére szárazföldön, vízen és a levegőben, 1200 embert – többségükben civileket – meggyilkolva, és 253 embert túszul ejtetve. Izrael szerint több mint 130 túsz van még a Gázai övezetben, bár nem mindegyikük van életben. Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy a Hamász által még mindig fogva tartott túszok közül 28-an meghaltak.

A Gázában maradt nők egy részének elmaradt a menstruációja – mondta a meghallgatáson Chen Goldstein Almog, akit négy gyermeke közül hárommal együtt a tűzszünet idején engedtek szabadon.

„Talán azért kellene imádkoznunk, hogy a szervezet megvédje magát, hogy ne adj’ Isten, ne tudjanak teherbe esni”

– tette hozzá.

Súlyos szexuális bűncselekményeket követtek el a terroristák az október 7-i támadás során

Több ezer bizonyíték, videofelvétel és tanúvallomás gyűlt össze a Hamász által nők és lányok ellen elkövetett szexuális bántalmazásokról. Az áldozatokat meggyilkolták, a globális nőjogi szervezetek…

A 12-es csatornának nyilatkozva a múlt hónapban Goldstein Almog elmondta, hogy amíg fogságban volt attól félt, hogy Agam nevű 17 éves lányát nehogy megerőszakolják vagy szexuálisan bántalmazzák. Arról is mesélt, hogy fogvatartóik azzal gúnyolták a lányát, hogy „férjhez fogják adni” valakihez Gázában.

„Voltak ott lányok, akik 50 napig egyedül voltak, egyedül, 19 évesek, egyedül, akik nehéz dolgokon mentek keresztül. Megerőszakolták, bántalmazták őket, néhányan megsebesültek”

– mondta korábban, hozzátéve, hogy a férfiak is szenvedtek el bántalmazást és kínzást.

A Kneszet túszejtési bizottságának meghallgatásán e hónap elején levetített tanúvallomásában Agam Goldstein-Almog leírta, hogy egy alkalommal őt és édesanyját egy alagútba vitték, ahol hat nőt tartottak fogva. „Sok lányt súlyos szexuális zaklatásnak vetettek alá” – mondta el. „Súlyos és összetett sebeik voltak, amelyeket nem láttak el”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp