Madách-díjat kapott a Frankel zsinagóga főkántora

Nógrádi Gergely szerint az elismerés jelentőségteljesen szimbolizálja a többségi magyarság és a kisebbségi zsidóság harmonikus és gyümölcsöző együttélését.

Pénteken Balassagyarmaton, a Madách Imre születésének 201. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen adták át az idei Madách-díjakat a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban, adta hírül az MTI.

Nógrádi Gergely főkántor átveszi a Madách Imre-díjat Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkártól (Fotó: MTI / Komka Péter)

Idén ünnepelték 60. évfordulóját a Nógrád Vármegyei Madách Imre-díjnak. A díjban eddig részesültek költők, akadémikusok, festőművészek, muzeológusok vagy könyvtárasok. Az idei díjat Nógrádi Gergely, a Frankel zsinagóga főkántora, operaénekes, író, újságíró, valamint a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtár kapta.

A mazsihisz.hu beszámolója szerint Nógrádi Gergely köszönőbeszédében, kiemelte: az elismerésben részesülés mellett azt is a kivételes megbecsültség jelének tartja, hogy a Vármegyei Közgyűlés tagjai párthovatartozástól és világnézettől függetlenül, egyhangúlag ítélték meg számára a díjat. Hozzátette:

a kitüntetés adományozása, személye révén, jelentőségteljesen szimbolizálja a többségi magyarság és a kisebbségi zsidóság harmonikus és gyümölcsöző együttélését.

Megmentette egy kislány életét a Frankel-zsinagóga kántora

Nógrádi Gergely író, kántor mentette meg egy nyolc éves kislány életét a tiszakécskei szabadstrandon. Ruhástól a vízbe vetette magát, beúszott a kislányért, és kimentette a gyereket….

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp