Holokauszt-túlélők leszármazottainak jelentkezését várják a győri világtalálkozóra

Az eseményt a győri zsidó polgárok deportálásának 80. évfordulója alkalmából szervezi a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány.

A győri zsidó polgárok deportálásának 80. évfordulójáról történő méltó megemlékezés keretében a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány világtalálkozót rendez a holokausztot túléltek leszármazottai részére Győrben, 2024. július 4-7 között, áll az alapítvány közleményében.

A győri zsinagóga (Fotó: Wikimedia Commons)

Mint írják, a találkozó előkészületei rendben folynak a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány gondozásában. Az előzetes felmérések szerint a felkutatott érintettek közül mintegy 150-180, zömében ma már Győrből elszármazott személy jelezte lehetséges részvételét a Világtalálkozón, amelyre megkezdődött a jelentkezési folyamat.

Jelentkezni lehet a www.jewishgyor.org honlapon, amelyen megtalálható a Világtalálkozó tervezett programja és sok kapcsolódó információ, bejegyzés is. Az események többek között felölelnek konferenciát, koncertet, emléktábla-avatást, holokauszt-megemlékezést.

A rendezvény kiemelt intézményi támogatói: Széchenyi István Egyetemért Alapítvány, Audi Hungaria Zrt., Graboplast Zrt., JDC Mozaik Hub, Mazsihisz, Régens Zrt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp