Már javában készülnek az önkéntesek a 20. budapesti Élet Menetére

Az idei évben Az Élet Menete Alapítvány életében két nagyon különleges és fontos évforduló is van: idén emlékezünk meg a Holokauszt 80. évfordulójáról, valamint 20. éve, hogy megalakult Magyarországon is a nemzetközi szervezet mintájára az alapítvány.

A május 5-én megrendezésre kerülő 20. budapesti meneten számos önkéntessel találkoznak a résztvevők, akik a megemlékezés motorjai tulajdonképpen. Ezek a diákok, egyetemisták, vagy akár már felnőtt emberek azonban már hónapokkal ezelőtt jelentkeztek a csoportvezetői (madrich) képzésünkre, amely jelenlegi is folyik – írja a Facebook-posztjában az alapítvány.

 

A bejegyzés szerint az első óra rendkívül interaktív volt, mivel számos korábbi önkéntes kapcsolódott be a Zoom segítségével. Fekete Orsolya a Bergeni Egyetem oktatója, észrevételeivel és tanácsaival segítette a képzést Norvégiából. Emellett számos korábban végzett csoportvezető is részt vett a képzésen, akik idén is segítik az alapítvány munkáját.

Utoljára négy évvel ezelőtt indult hasonló képzés. Az elméleti oktatás már tavaly októberben elkezdődött, amelyet Pécsi Tibor, szakmai vezető és történész irányít. Az önkéntesek vállalták, hogy a holokauszt történelmét elsajátítják, és tudásukról szóban és írásban beszámolnak.

Azok, akik sikeresen teljesítik a vizsgakövetelményeket, diákcsoportokat kísérhetnek majd a nemzetközi Élet Menete programon májusban Auschwitz-Birkenauban, amelyre az évfordulóra tekintettel a több mint 500 diák és pedagógusaikból álló magyar delegáció jelképesen egy különvonattal, Az Élet Vonatával fog elutazni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp