A Hasomer Hacair januári és februári programajánlója

A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom következő programjai.

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Bővebben…

Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt!

EZEN A HÉTEN

Peula

Dátum: 2024.01.19.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

Minden hónapnak van egy témája a szervezetben, ilyen témákra épülnek a havi peuláink. Ezeken a csoportos foglalkozásokon a gyerekek korcsoportokra vannak osztva. Jelenleg három korcsoportot különböztetünk meg: Parparim (legkisebbek), Kvisza(középső csoport), Leviatan (legidősebbek). A programjainkon non-formális oktatási módszereket alkalmazunk. Az e heti témánk a jócselekedetek terei lesz. A zsidóság része a világ jobbá tételének gondolata, ennek fontos eszközei pedig a különböző fizikai terek. Peulánkon ezeket a tereket fogjuk bővebben ismertetni a gyerekekkel és beszélgetni fogunk arról is, hogy kinek mi számít a legfontosabb jócselekedetnek.

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

Társasjáték és lanparty

Dátum: 2024.01.26-27.
Időpont: 17:30-09:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

A Társasjáték esten a gyerekek egy egész estét végig társasjátékozhatnak egy szülői engedély és egy hálózsák kíséretében. Hiszen reggelig tartó társasjátékozással készülünk a gyerekeknek, hogy új barátságokat köthessenek, vagy elmélyítsék a meglévőket. Lehetőség lesz sok féle társasjáték, számítógépes játék kipróbálására. Aki pedig elég merész, az a tőzsde világába is belekukkanthat.

Facebook esemény

 

Zmán kvucot

Dátum: 2024.02.02.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

A zmán kvucot szó csoportidőt jelent, ez a foglalkozás nagy szerepet játszik abban, hogy egy összetartó csoport alakuljon ki a gyerekek között. Havonta egyszer tartunk egy ilyen foglalkozást, ahol együtt eldöntjük mivel fogjuk tölteni a közös időnket. Ez a program nagyon könnyed hangulatban, játékosan szokott telni, hogy kiszakadjunk a mindennapokból. Ezáltal mindenki jobban meg tudja ismerni társait és önmagát is.

Facebook esemény

 

Felcseperedés napja

Dátum: 2024.02.09.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

A Felcseperedés napján a gyerekek tanulhatnak a lelki és testi változásokról, hogyan alakul ki a viselkedés, illetve mi is az a consent, azaz beleegyezés. Fontos, hogy a gyerekek időben birtokoljanak bizonyos információkat ezekben a témákban.

Facebook esemény

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan, a mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek.

Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp