Halottnak nyilvánítottak egy magyar állampolgárságú izraeli férfit

Ilan Weisst október 7-én látták utoljára, miután csatlakozott a kibuc védelmi csapatához. Azóta eltűntként volt nyilvántartva.

Halottnak nyilvánították Ilan Weisst, az egyik magyar állampolgárságú izraeli túszt – jelentette be közössége, a Beeri kibuc hétfőn. Ilan Weisst az iszlamista Hamász szervezet október 7-i terrortámadása óta eltűntként tartották nyilván, de hétfőn közölték, hogy már a gázai háború kitörését okozó „fekete szombaton” életét vesztette.

Ilan Weiss családjával (Fotó: TOI)

Az 56 éves Weiss a mészárlás reggelén elhagyta otthonát a Gázai övezet szomszédságában fekvő Beeri kibucban, hogy csatlakozzon a kibuc védelmi csapatához. Családja aznap reggel 7 óra 15 perc óta nem hallott róla.

Feleségét, Sirit, valamint lányát, Nogát elfogták és túszként tartották fogva a Gázai övezetben, de november 25-én szabadon engedték őket a Katar és az Egyesült Államok közvetítésével a Hamász és Izrael között megszületett tűzszünet keretében. Weiss két idősebb lánya, Meital és Majan önálló diáklakásban élt a kibucban, ahol 12 órán át, az izraeli katonák megérkezéséig óvóhelyükbe zárkózva élték túl a támadást.

„Jól ismert és megbecsült ember volt közösségében, amelyet annyira szeretett”

– állt a kibucnak a férfi halálát bejelentő közleményében. Ilan Weiss halálát az izraeli igazságügyi orvosszakértői intézet vizsgálata állapította meg.

Nem adják fel – Újraindult a súlyos csapást szenvedett kibuc nyomdája, amely az izraeliek életének szerves része lett

A Beeri kibucban működő nyomda története a település megalapításáig nyúlik vissza. A Beeri Nyomda épülete a csodával határos módon sértetlen maradt az október 7-i véres támadás során….

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp