A Hasomer Hacair januári programajánlója

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek.

A Hasomer Hacair zsidó ifjúsági mozgalomról bővebben…

Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt!

EZEN A HÉTEN

Peula

Dátum: 2024.01.05.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

A Someres évadokat körülöleli egy éves téma, ami szerint tartjuk a foglalkozásainkat. Ez, a legszembetűnőbben talán a Peulákon észrevehető, ahol minden hónapban egy témát járunk körül, beszélgetünk róla és játékosan, non-formálisan feldolgozzuk. Jelenleg három korcsoportot különböztetünk meg: Parparim (legkisebbek), Kvisza(középső csoport), Leviatan (legidősebbek).

Az e heti téma a politikai tér lesz. A zsidók jelenléte a politikai térben több szempontból is izgalmas. Érdekesség, hogy sok hasonlóságot lehet felfedezni a jelenkor politikai vitái és a hevruta között. Peulánkon körbejárjuk, hogy ennek mi lehet az oka, hogy hogy érdemes politikai témákról megnyilvánulni és vitázni és még sok más érdekességet az adott korcsoportokra lebontva.

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

Zmán kvucot

Dátum: 2024.01.12.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

A zmán kvucot szó csoportidőt jelent, ez a foglalkozás nagy szerepet játszik abban, hogy egy összetartó csoport alakuljon ki a gyerekek között. Havonta egyszer tartunk egy ilyen foglalkozást, ahol együtt eldöntjük mivel fogjuk tölteni a közös időnket. Ez a program nagyon könnyed hangulatban, játékosan szokott telni, hogy kiszakadjunk a mindennapokból. Ezáltal mindenki jobban meg tudja ismerni társait és önmagát is.

Facebook esemény

Társasjáték és LAN party

Dátum: 2024.01.19-20.
Időpont: 17:30-09:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

A Társasjáték esten a gyerekek egy egész estét végig társasjátékozhatnak egy szülői engedély és egy hálózsák kíséretében. Hiszen reggelig tartó társasjátékozással készülünk a gyerekeknek, hogy új barátságokat köthessenek, vagy elmélyítsék a meglévőket. Lehetőség lesz sok féle társasjáték, számítógépes játék kipróbálására. Aki pedig elég merész, az a tőzsde világába is belekukkanthat.

Facebook esemény

Peula

Dátum: 2024.01.26.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: MERKAZ (Paulay Ede utca 1.)

Minden hónapnak van egy témája a szervezetben, ilyen témákra épülnek a havi peuláink. Ezeken a csoportos foglalkozásokon a gyerekek korcsoportokra vannak osztva. Jelenleg három korcsoportot különböztetünk meg: Parparim (legkisebbek), Kvisza(középső csoport), Leviatan (legidősebbek). A programjainkon non-formális oktatási módszereket alkalmazunk. Az e heti témánk a jócselekedetek terei lesz. A zsidóság része a világ jobbá tételének gondolata, ennek fontos eszközei pedig a különböző fizikai terek. Peulánkon ezeket a tereket fogjuk bővebben ismertetni a gyerekekkel és beszélgetni fogunk arról is, hogy kinek mi számít a legfontosabb jócselekedetnek.

Facebook esemény

 

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan, a mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek.

Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp