Az izraeli hadsereg megsemmisítette a Hamász vezetőinek gázai alagútrendszerét

Péntek reggel két újabb izraeli katona esett el a Gázai övezeti harcokban.

Az izraeli hadsereg felszámolta a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet vezetőinek gázavárosi alagútrendszerét – jelentették katonai szóvivők péntek reggel.

A hadsereg közölte, hogy átvette az irányítást Gázaváros Rimal nevű negyede felett. A harcok során olyan alagutakat tártak fel ott, amelyeket a Hamász magas rangú vezetői, köztük Iszmail Hanije, Jahíja Szinuár és Muhammad Deif használtak. Ezek az alagutak kötötték össze a vezetők föld alatti lakását a szintén föld alatti irodákkal. A hadsereg megsemmisítette ezeket.

A Gázavárosban felfedezett alagútrendszer felrobbantása (Fotó: Izraeli hadsereg)

Előzőleg az övezet északi részén fekvő Rantiszi kórházban találtak titkos dokumentumokat, köztük az alagúthálózat alaprajzait. A Hamász közlése szerint egy izraeli támadásban Dzsabaliában megsebesült a gázai egészségügyi minisztérium főigazgatója, Munir Albarosz és családtagjai. A főigazgató lánya életét vesztette.

A hadsereg Ciszjordánia több településén razziát tartott csütörtök este körözött palesztinok letartóztatására: Durában, a Hebroni-hegység déli részén, Halhulban, Curifban, Kalkíliában és Tubaszban. Az izraeli katonák megjelenése mindenütt zavargásokat váltott ki. Tubaszban a katonák lövéseket adtak le egy gyanús járműre, amelyben súlyosan megsebesült egy palesztin fegyveres – közölte egy katonai szóvivő.

Az izraeli hadsereg nyilvánosságra hozta péntek reggel két újabb izraeli katona, egy huszonegy és egy harmincegy éves nevét, aki a Gázai övezeti harcokban esett el. Rajtuk kívül három katona súlyosan megsebesült az összecsapásokban az övezet északi, illetve déli részén.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp