Gázában megsérült egy, az izraeli hadseregben szolgáló magyar fiatal

Egy bevetés során tankelhárító lövedék robbant az egysége tagjai között.

„A héten rossz hírt kaptunk az egyik IDF-ben szolgáló magyar srácról”

– olvasható a Kidma Egyesület múlt heti Facebook-bejegyzésében. A leírás szerint az történt, hogy egy gázai bevetésen – miközben a katona biztosította az egysége többi tagját – társával megsebesültek, miután egy tankelhárító lövedék robbant köztük.

 

A gyors evakuációnak köszönhetően időben kórházba került, ahol a megfelelő kezelést követően hazaengedték, és ma már a befogadó-családjánál lábadozik. A sérült katona a körülményekhez képest jól van, a hangulata jó, reményei szerint januárban már újra csatlakozhat az egységéhez, írják.

A Kidma a gázai háború kitörése óta adományokat gyűjt a fronton szolgáló magyar származású izraeli katonák számára. Az adományokból olyan felszerelést vásárolnak, amire a katonáknak éppen szükségük van. A most megsérült katonával is tartják a kapcsolatot, egyelőre annyit tudnak, hogy szüksége lesz egy új bakancsra, mert azt még mentés közben levágták róla Gázában.

A Kidma felhívja a figyelmet, hogy ha valaki a megsérült katonát és magyar társait szeretné támogatni, akkor azt az egyesület segítségével továbbra is megteheti a következő bankszámlaszámon: 10201006-50218343.

Megérkezett az izraeli tartalékosokhoz a magyarországi adományokból vásárolt felszerelés

Köszönjük szépen magyarok! – üzenték az Izraelben harcoló tartalékos katonák. A gyűjtés folytatódik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp