Borgula András, Nagy Lívia és Taly Shaul kapták idén a Kézdy György-díjat

Az Élet Menete Alapítvány a díjat olyan személyeknek vagy intézményeknek adja, akik a napi hivatali feladataikon túl is, különlegesen sokat tesznek azokért a célokért, amelyeket az alapítvány is magáénak vall.

Csütörtök este az Élet Menete Alapítvány a Toldi Moziban tartotta meg évzáró eseményét, amely során kiosztásra kerültek az idei Kézdy György-díjak.

 

Az alapítvány minden évben az egyik alapítójáról, Kézdy György színművészről elnevezett díját olyan személyiségnek vagy intézménynek adja át, aki a napi hivatali feladatain túl is, különlegesen sokat tesz azokért a célokért, amelyeket az Élet Menete Alapítvány is magáénak vall. A tisztességes történelmi emlékezet ápolása, oktatása, harc mindenfajta diszkrimináció ellen, a tolerancia egymás elfogadásának tanítása, gyakorlása.

2023-ban Kézdy György-díjat kapott:

Nagy Lívia, az Élet Menete Alapítvány projektvetője,

Taly Shaul, a MAZS Alapítvány igazgatója,

Borgula András, a Gólem Színház vezetője.

Az eseményen meggyújtották hanuka nyolcadik gyertyáját, valamint megemlékeztek az idei évben eltávozott, az alapítvány számára nagyon fontos és alapítványhoz köze álló emberekről, köztük Fahidi Éva holokauszt-túlélőről.

 

A rendezvényen levetítésre került Hegedűs Péter és Vladucz Zoltán Hallasz engem? című filmje.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp