A Cteen, Ádám Eszter és Assaf Shemesh kapta az idei Hanukatalizátor díjakat

A Zsidó Közösségi Fórum Szövetség több más szervezettel együtt különdíjat kapott az őszi izraeli események során nyújtott tevékenységéért.

Lezárult az év legközösségibb eseménye: a zsidó közösség tagjai maguk nevezték meg az idei év leginspirálóbb, legtöbbet segítő hőseit. Ráadásul több jelölés érkezett, mint eddig valaha, 31 jelölt közül lehetett kiválasztani a legérdemesebbeket.

Hanukatalizátor díjátadó a Bálint Házban (Fotó: Mayer András / Bálint Ház)

A Hanukatalizátor díjat 12 éve szervező JCC Budapest – Bálint Ház idén kicsit átalakította a kategóriákat, három alappillérjüknek megfelelően az élmény, a tudás és a tett kategóriákban lehetett jelölni a közösség katalizátorait, és mind a három kategóriában lehetett is szavazni. Ezen kívül ismét kiosztották az Életmű díjat, és még egy különdíjat, melyet Izrael díjnak neveztek el. Erre nem szavazni lehetett, hanem a Bálint Ház olyan szervezetek munkáját köszönte meg, akik az őszi izraeli események során nyújtott tevékenységükkel kiemelkedtek, példát mutattak.

A díjazottak tehát:

Élmény kategóriában Hanukatalizátor díjas lett a Cteen Hungary csapata. Tudás kategóriában Ádám Eszter nyert, tett kategóriában pedig egy szoros versenyt követően végül Dr. Assaf Shemesh vehette át az elismerést.

A hetedik gyertyát Kenesei Marcell, a Bálint Ház igazgatója mellett Bőczén Zsuzsa, a Benjámin Óvoda vezetője gyújtotta meg (Fotó: Mayer András / Bálint Ház)

Az Életmű díjat Langfeld Judit, a Benjámin Óvoda óvónője kapta. Az Izrael díjat pedig az alábbi szervezetek és csoportok érdemelték ki:

Team Jiddishe Mame, Maimonédesz Gimnázium, Budapesti Zsidó Hitközség + Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Csányi5, Az Élet Menete Alapítvány, Frankel Közösség, Hanoar Hatzioni Hungary, Hasomer Hacair Magyarország, Keren Hayesod Hungária Alapítvány, Kidma, Lauder Javne Iskola, Magyarországi Cionista Szövetség, Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, World Jewish Congress, Mazsihisz Szeretetkórház, Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, Zsilip, Zsidó Közösségi Fórum Szövetség és a Maccabi VAC.

A 2023-as Hanukatalizátor díjazottjai (Fotó: Mayer András / Bálint Ház)

A díjakat nagyszabású eseményen adta át a Bálint Ház, melyen megjelent a zsidó közösség sok oszlopos tagja, tisztviselője is, többek közt Mester Tamás, a BZSH elnöke és Ofer Lavi, aki World Zionist Organization nevében Izraelt képviselte. Mivel a Hanukatalizátor természetszerűleg hanuka ünnepére esik, a hetedik gyertyát Kenesei Marcell, a Bálint Ház igazgatója mellett Bőczén Zsuzsa, a Benjámin Óvoda vezetője gyújtotta meg.

A Hanukatalizátor Díj korábbi díjazottjai

2012 Szeszler Anna / Hanoar Hatzioni Hungary

2013 Nagy János Ádám / Kibuci Bucik Tábor

2014 Toronyi Zsuzsanna / Csillagos Házak (OSA Archívum)

2015 Verő Tamás rabbi és Verő-Bán Linda / Kő kövön – Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából a Néprajzi Múzeumban

2016 Radnóti Zoltán rabbi / 100 év – 100 tárgy – a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kiállítása

2017 Steiner Zsófia / Benjámin Óvoda

2018 Deák Andrea / Adománytaxi

2019 Vadász Magda

2020 Király Kinga / A Haver Alapítvány önkéntes csapata

2021 Borgula András / Megyeri Jonatán / A Sanyinéni Telefonos Krízisvonal önkéntesei 

2022: Ruff Tibor / Sinsin program / Mayer András és Mayer Gábor / Heisler András

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp