100 felett a Gázában elesett izraeli katonák száma

Az izraeli hadsereg az iszlamista Hamász terrorszervezet elleni háborújának október 7-i kitörése óta először a harcok során megsebesült izraeli katonák számát is nyilvánosságra hozta.

A háború kezdete óta 430 izraeli katona esett el. Az izraeli szárazföldi hadművelet megindítása óta 101-en vesztették életüket a harcokban. Az elesettek közül 45-en tartalékosként vettek részt a harcokban, 31-en pedig az egyhetes tűzszünet befejezése után vesztették életüket a Gázai övezetben.

A Gázai övezetben elesett 101 izraeli katona arcképe (Fotó: Ynet)

A hadsereg szóvivőjének új weboldalán adták meg az elesettek és a sebesültek legfrissebb számát, és bejelentették, hogy minden nap frissíteni fogják ezeket.

A közzétett számok szerint a háború kezdete óta 1593-an sebesültek meg, ebből 255-en súlyosan, 446 közepesen és 892 könnyebben. Izrael Gázai övezeti szárazföldi hadműveletének október 27-i kezdete óta 559 katona sebesült meg, ebből 127-en súlyosan, 213-an közepesen, 219-en pedig könnyebben. Jelenleg is kórházban vannak a súlyos sebesültek közül 40-en, a közepesen megsebesültek közül 211-en, és 165 enyhén sebesültet ápolnak.

A civil és katonai sebesültek együttes számáról az egészségügyi minisztérium oldalán teszik közzé az információkat. Az ott közölt adatok szerint a háború kezdete óta 9038 katonát és civilt ápoltak az izraeli kórházakban.

A sebesültek közül 7036-an enyhe, 751-en közepes, 422-nek pedig súlyos vagy életveszélyes állapotban érkeztek az ellátásra. 554 izraelit szorongás vagy depresszió tüneteivel ápoltak, és 129-en meghaltak a kórházban. Csak október 7-én, a Hamász terrortámadásának napján összesen 1455 sebesültet szállítottak kórházba.

Egy izraeli miniszter fia is elesett a gázai háborúban

A volt izraeli vezérkari főnök tartalékos szolgálatra behívott fia a Gázai övezet északi részén vesztette életét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp