Budapesten is meggyúltak az első hanukai lángok

Csütörtök este beköszöntött a hanuka nyolcnapos ünnepe. Ennek megfelelően az első gyertyákat több helyen a fővárosban is meggyújtották.

A Gólem Ifjúsági Társulat az Erkély című előadás után gyújtotta meg az első hanukagyertyát (Fotó: Gólem Színház)
A Bálint Ház hanukiáján Balázs Gábor eszmetörténész, az OR-ZSE általános rektorhelyettese gyújtotta meg az első gyertyát (Fotó: Haiman Helga / JCC Budapest – Bálint Ház)
A Bét Orim szintén a Bálint Házban gyújtott gyertyát (Fotó: Haiman Helga / JCC Budapest – Bálint Ház)
Oberlander Báruch rabbi, a Chabad-Lubavics irányzat magyarországi vezetője immáron hagyományosan a Nyugati téren gyújtotta meg az első hanukagyertyát (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Jákov Hadasz-Handelszman izraeli nagykövet az első hanukai gyertyát a Suttogó föld – A táj alternatívái a magyar és izraeli kortárs képzőművészetben című kiállítás megnyitóján gyújtotta meg a Néprajzi Múzeumban (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
Hanukia az MTK stadionja előtt. A klub vezetői, sportolói és szurkolói Radnóti Zoltán főrabbival gyújtották meg az első gyertyát az MTK Baráti kör és a klub szervezésében, idén a nyolcadik alkalommal. (Fotó: Hegedüs Gábor / MTK Budapest)
Hanuka flashmob a Jászai Mari téren Verő Tamás főrabbi vezetésével. Szombaton este a Lövőház utcában folytatódik az esemény a harmadik gyertya meggyújtásával. (Fotó: BZSH)
Hanuka első gyertyája a Scheiber Iskolában (Fotó: Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola)
Hanukai gyertyagyújtás a Zsidó Budapest 150 éve rendezvénysorozat keretében Erzsébetváros és a Gólem Központ szervezésében. Az első gyertyát Szűcs Balázs alpolgármester és az Apertúra – A Perpetuum Manufaktúra társulat tagjai gyújtották meg. (Fotó: Beer Balázs / Gólem Színház)
(Fotó: Beer Balázs / Gólem Színház)

A Seress udvarban (Csányi u. 6.) 17 órakor az ünnep minden napján meggyújtják a hanukai fényeket. Erről és a Zsidó Közösségi Fórum Szövetség szervezeteinek hanukai programjairól itt lehet tájékozódni:

ZSKF Hanuka 2023: szuper programok az ünnep minden napján

Gyertyagyújtás, fánk, zene, tánc, foci és még sok minden más a Zsidó Közösségi Fórum Szövetség szervezeteinek hanukai programjai között.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp