Vallásközi találkozót tartottak a Lauder Iskola és a Piarista Gimnázium diákjai

Az esemény résztvevői indokoltnak érezték a közös imát a terror áldozataiért, a háborúban szenvedőkért, a túszok mielőbbi kiszabadulásáért és a várva várt tartós béke megszületéséért.

Vallásközi találkozót és közös imaalkalmat szerveztek a budapesti Piarista Gimnázium és a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola diákjai. Az eseményre a Piarista Tartományfőnökségen került sor december 4-én, az Advent és a Hanuka kezdete közé eső időpontban, írja a piarista.hu.

Fotó: piarista.hu

Zeitler Ádám, a Lauder Iskola vallási vezetője beszédében kiemelte a testvérkapcsolatok jelentőségét a tórai történeteken keresztül, majd a különbözőségben rejlő éltető erőről, a szinergiáról és az életközösségek diverzitásának fontosságáról beszélt. Befejezésül Jákob harcát idézte az angyallal, mint a félelem legyőzésének példázatát.

Az eseményen a Lauder diákjai a Gázában fogvatartott túszok szabadulásáért könyörgő imát mondták el héberül és magyarul, majd Valaczka András, a Piarista Gimnázium tanára Erdő Péter bíboros szavait idézte a Miatyánk zsidó gyökereiről. Ezt követően a piarista diákok el is mondták az imát, olvasható a piarista.hu beszámolójában.

A találkozó kapcsán a két intézmény és a Piarista Rend Magyar Tartománya vezetői szakmai megbeszélést is folytattak a további együttműködés lehetőségeiről.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp