Nemzedékközi trenderli-bajnoksággal vár mindenkit a Bét Orim Családi Hanukája

A programban lesz még koncert, kvíz, társasjáték, beszélgetés és közös gyertyagyújtás.

A Bét Orim Családi Hanukája mindenkit vár vasárnap délután, december 10-én a Merkázban 3 és 120 év között, társasjátékokkal, többfordulós, nemzedékközi trenderli-bajnoksággal, hanukai kvízzel az ókortól Adam Sandlerig, ismeretterjesztő előadásokkal a hanuka csavaros és meglepő történetétől, amely a leginkább asszimiláció-ellenes ünnepből a nem zsidó világ talán legnépszerűbb zsidó ünnepévé vált. Mindezt Béres Eszter hanukai családi koncertje tetőzi be, a közös gyertyagyújtás előtt.

Program:

15:00: Béres Eszter koncertje

15.45: Trenderli-kupa. A gyerekek és a felnőttek külön mérkőznek meg, a két korcsoport győztese egymással játszik döntőt.

16.30-tól: Párhuzamosan társasjátékozás, hanukai kvíz kitöltése (A fények és a zsidók: Juda Maccabitól a Talmudon át Adam Sandlerig), közben beszélgetések, amelek témája a Hanukarácsony, Chrismukka: a hellenizmustól Hollywoodig és a kínai kajáig, az ünnepek kultúrtörténete. Vári György beszélgetése.

Helyszín: Merkáz, Paulay Ede u. 1.

Időpont: december 10. vasárnap 15:00 és 18:00 óra között

Még több hanukai program itt:

ZSKF Hanuka 2023: szuper programok az ünnep minden napján

Gyertyagyújtás, fánk, zene, tánc, foci és még sok minden más a Zsidó Közösségi Fórum Szövetség szervezeteinek hanukai programjai között.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp