Benyugtatózta a Hamász az elengedett túszokat, hogy vidámnak tűnjenek a propagandavideókon

Ezért integettek vidáman a terroristáknak a több mint 50 napon át Gázában fogvatartott izraeli túszok.

A Gázából szabadon engedett izraeli túszok átadásából a Hamász médiacirkuszt csinált. A Vöröskeresztnek átadott túszokat lefilmezték, amint meglehetős nyugalomban, néha még mosolyogva is búcsút intenek az őket elhurcoló és fogva tartó terroristáknak.

A bizarr jelenetekre ma magyarázat érkezett, miután az izraeli Egészségügyi Minisztérium képviselője beszámolt a Kneszet egészségügyi bizottságának arról, hogy a Hamász fogságából szabadon engedett túszok nyugtató tablettákat kaptak, mielőtt átadták őket a Vöröskeresztnek.

A Times of Israel híradása szerint

a kábítószerezés célja az lett volna, hogy a túszok nyugodtnak, boldognak és vidámnak tűnjenek, miután több mint 50 napon át fizikai bántalmazást, nélkülözést és pszichológiai terrort kellett elszenvedniük Gázában.

Hagar Mizrahi, az Egészségügyi Minisztérium orvosi részlegének vezetője beszámolójában megnevezte a klonazepám nevű gyógyszert, amelyet szorongásos zavarok, görcsrohamok, bipoláris zavar, pszichózissal járó izgatottság és kényszerbetegség megelőzésére és kezelésére használnak.

105 Gázába hurcolt túsz szabadult ki a hétnapos tűzszünet alatt

137 személyt továbbra is fogva tartanak a palesztin terroristák a Gázai övezetben.

A minisztérium képviselője azt nem részletezte, hogy a kábítószerezés tényét az izraeli kórházakban végzett vérvizsgálatok vagy a szabadon bocsátott túszok vallomása, esetleg a kettő együttesen igazolta. A bizottság előtt korábban a túszok felszólaló családtagjai vetették fel először a kérdést.

A Sasz párt képviselője, Jonatan Masriki sürgette az Egészségügyi Minisztériumot, hogy a kiszabadult túszok hazatérése után küldjön a világ egészségügyi szervezeteinek egy hivatalos jelentést, amely részletesen tartalmazza a kábítószeres kezelés bizonyítékait és egyéb orvosi megállapításokat.

Kínzásokról számoltak be a Hamász fogságából kiszabadult gyermekek

Fegyvert fogtak rájuk a terroristák, hogy elhallgassanak, amikor sírni kezdtek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp