Október 7-én meggyilkolt rendező filmjét is díjazták a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon

Négy kategóriában osztottak díjakat szombat este, a díjazott filmek egy része még ma is megtekinthető a ZsiFin.

Bár a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál még vasárnap estig tart, szombat este átadták a filmfesztivál díjait a Három Holló kávéházban. A szervező JCC Budapest – Bálint Ház négy kategóriában osztott ki díjakat. Hogy melyik film kapja a közönségdíjat, a fesztivál vége után derül ki. A zsűriket a szervezők a zsidó közösség tagjai közül választották ki.

Névtelen étterem – egy unortodox komédia

A Diákzsűri (Surányi-Korvin Hanna, Hajdu Rozi, Pattogató Manó, Mokalis Jorgos) idén négy filmből választhatott, melyek közül a Cinema Sabaya című izraeli játékfilm nyert.

A Legjobb Rövidfilm díjat idén az A kedvenc lány (The favourite daughter) című amerikai film kapta Ausztrics Andrea, Deák Dániel és Bálint Dániel elbírálásban. A zsűri egy különdíjat is kiosztott, mégpedig Yohav Winner, az október 7-i mészárlások során meggyilkolt izraeli rendező A fiú (The boy) című rövidfilmjének.

A Bis 120! díjat (Salom Klub díj – zsűritagok: Vadász Magda, Keleti Éva és Pál Tibor) a Névtelen étterem – egy unortodox komédia (No name restaurant) című német film érdemelte ki.

A Bálint Ház közösségi díjat pedig Ledniczky Lívia, Sárosi Bogáta és Bíró Eszter oszotta ki, mégpedig a Haute couture című francia filmnek.

A filmek egy részét vasárnap még meg lehet nézni a Művész és a Puskin moziban, program és jegyvásárlás: zsifi.org.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp