Izraelben önkénteskedik a Szeretetkórház igazgatója

Shemesh Assaf szerette volna kivenni a részét a háborúban álló Izraelben megsokasodott tennivalókból, ezért úgy döntött, orvosként tér vissza szülőhazájába.

Shemesh Assaf sürgősségi szakorvos, a Honvédkórház sürgősségi osztályának részlegvezető főorvosa, a Mazsihisz Szeretetkórházának főigazgatója Izraelben született, 1993 óta él Magyarországon. November 9-én azonban visszautazott a háborúban álló Izraelbe, mert tenni akart valamit, kivenni a részészét a tennivalókból az egészségügyi szaktudásával, mondta el a Szabad Európának adott interjúban.

 

Mivel családja és munkája is Magyarországhoz köti, ezért egy hónapig tervezte a maradást Izraelben, ahol jelenleg az északi Naharijában, a libanoni határtól mindössze tíz kilométerre fekvő központi kórház (Galilee Medical Center) sürgősségi részlegén dolgozik önkéntes orvosként. A Szeretetkórházat úgy hagyta ott, hogy távolról irányítva is zavartalan legyen a működése, hangsúlyozza az interjúban.

A Szabad Európának nyilatkozva elmondta, hogy

az izraeli kórházban a háború kellős közepén „iszonyú nagy a stressz, hogy mi lesz ma este és mi lesz holnap reggel”. Magyarországon a Covid-időszakhoz hasonlította a helyzetet.

Shemesh Assaf arról is beszélt, hogy a kórházba, ahol önkénteskedik összesen több mint 500, a háborúval kapcsolatos sérülést szenvedő beteg érkezett október 7-e óta. Közülük több mint 40 súlyos sérült, négy ideszállított katonát pedig már nem tudtak megmenteni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp