Elárasztották az antiszemita tartalmak a szigorúan cenzúrázott kínai internetet

A Hamász október 7-i véres támadása óta Kínában is vészesen terjednek az antiszemita tartalmak az online platformokon, annak ellenére, hogy az internet elvileg szigorú állami kontroll alatt van.

A zsidóellenes gyűlölet látszólag gond nélkül terjed a kínai online platformokon, sokan a Hamászt és Adolf Hitlert is dicsőítik, derül ki a Deutsche Welle riportjából, amely a 444-el való együttműködésben készült. A riport azt a kérdést próbálja körüljárni, hogy miért maradhatnak fenn ezek a hozzászólások egy olyan országban, amely elvileg nem tűri az ehhez hasonló gyűlöletkeltő tartalmakat, az internetet pedig szigorú kontroll alatt tartja?

Nemrég több zsidó híresség, köztük Sacha Baron Cohen nehezményezték, hogy a szintén kínai tulajdonban lévő TikTok felületén vészesen elszaporodtak az Izrael- és zsidóellenes tartalmak.

„A TikTok a nácik óta a legnagyobb antiszemita mozgalmat hozza létre”

– jelentette ki Cohen, aki szerint volna mód arra, hogy a platform „átkapcsoljon egy kapcsolót”, hogy fékezze a növekvő antiszemitizmust, írja a hvg.hu.

Olyan, mintha a Dávid-csillag egy hatágú céltáblát jelentene

Zsidók világszerte még sosem rettegtek ennyire. Zsidó lapok nyílt levele a világszerte aggasztóan növekvő antiszemitizmus kapcsán.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp