Soros-alapítvány: Antiszemita a kormány új plakátkampánya

Államtitkár: Soha nem arról volt szó, hogy Soros György zsidó-e.

A magyar kormány egy olyan plakáttal népszerűsíti az aktuális nemzeti konzultációt, amelyen az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, valamint Soros György fia, Alex Soros arcképe szerepel. A kampányszlogen pedig így hangzik:

„Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”.

A hvg.hu a Reutersre hivatkozva idézi a Nyílt Társadalom Alapítványok szóvivőjének reakcióját a plakátra, amelyben „antiszemitizmus által mélyen beszennyezett propagandának” minősíti a kormányzati kampányt.

„A magyar adófizetők pénzéből ismét olyan politikai propagandát fizetnek, amelyet mélyen beszennyezett az antiszemitizmus”

– mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy „ez egy jól bevált taktika a magyar kormány részéről, hogy egy homályos és képzeletbeli külföldi fenyegetést kreálva terelik el a szavazók figyelmét a valós belpolitikai kérdésekről.”

A Reuters megjegyzi, hogy bár Orbán Viktor szerint Magyarországon zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, a kormány kommunikációja mégis többször is úgy állította be a magyar származású, zsidó Soros Györgyöt, mint bábjátékost, aki az ő uralmának aláásására szövetkezik, többek között a tömeges bevándorlás támogatásával.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár „alaptalannak” nevezte az antiszemitizmussal kapcsolatos vádakat, amelyekről azt írta:

„Soha nem arról volt szó, hogy Soros György zsidó-e. Hanem az ideológiájáról és a radikális aktivizmusáról. Arról, hogy eltökélten bele akar avatkozni a magyarországi és Európa más országainak politikájába.”

https://akibic.hu/2017/05/25/akkor-most-antiszemitizmus-a-sorosozas-vagy-sem/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp