Elindult a jelölés a 2023-as Hanukatalizátor Díjra

A JCC Budapest – Bálint Ház idén is szeretné díjazni a zsidó közösség csillagait, akik névtelenül, önzetlenül tesznek a közösségért, másokért.

Lassan hanuka, ami a Bálint Házban azt is jelenti, hogy Hanukatalizátor! Idén is szeretnénk díjazni a zsidó közösség csillagait, akik névtelenül, önzetlenül tesznek a közösségért, másokért. Mint mindig, most is a közösségtől várjuk, hogy megnevezzék őket, majd a második fázisban szavazzanak is rájuk.

Az idei díjazást kicsit átalakítottuk. Mivel már egy ideje három alappillér, az élmény, a tudás és a tett határozza meg a Bálint Ház működését, a Hanukatalizátor Díjak is ez a három alappillér legfőbb képviselőit jutalmazzák.

Keressük azokat, akik az elmúlt időszakban tudásukkal, bölcsességükkel, tudományos munkásságukkal, tanításukkal építették közösségünket. Napjainkban egyre fontosabbak a kimagasló és magukból feltétel nélkül adni tudó tanítók, akik újabb generációkat oktatnak és segítenek a zsidóság és azon keresztül a világ mélyebb megértéséhez.

Azokat is szeretnénk díjazni, akik olyan különleges élményekhez segítik hozzá a közösség tagjait, hogy a kötődések a kultúránkhoz, kulturális hagyományainkhoz még erősebb közösséget hozzanak létre.

A harmadik alappillér kiemelkedő képviselőit is keressük, akik zsidókként egy jobb világot építenek a közösségen belül és kívül is, akik jócselekedeteikkel egy évszázados hagyományláncba kapcsolódnak be.

Így mától várjuk jelöltjeiket a www.hanukatalizator.balinthaz.hu weboldalon, a jelölés december 5-ig tart. Ezután összesítjük a listát, és kezdődhet a szavazás!

A díjkiosztót pedig hanuka közepén, december 13-án este tartjuk a Bálint Házban.

A Hanukatalizátor Díj korábbi nyertesei

2012 Szeszler Anna / Hanoar Hatzioni Hungary

2013 Nagy János Ádám / Kibuci Bucik Tábor

2014 Toronyi Zsuzsanna / Csillagos Házak (OSA Archívum)

2015 Verő Tamás rabbi és Verő-Bán Linda / Kő kövön – Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából a Néprajzi Múzeumban

2016 Radnóti Zoltán rabbi / 100 év – 100 tárgy – a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kiállítása

2017 Steiner Zsófia / Benjámin Óvoda

2018 Deák Andrea / Adománytaxi

2019 Vadász Magda

2020 Király Kinga / A Haver Alapítvány önkéntes csapata

2021 Borgula András / Megyeri Jonatán / A Sanyinéni Telefonos Krízisvonal önkéntesei 

2022: Ruff Tibor / Sinsin program / Mayer András és Mayer Gábor / Heisler András

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp