50 Gázába hurcolt izraeli nő és gyermek szabadulhat ki hamarosan a fogságból

Cserébe úgy 150 Izraelben fogvatartott palesztin nőt és kiskorút engednek szabadon és négy nap tűzszünet jöhet.

A Hamásszal való megállapodás értelmében Gázából 50 nőt és gyereket engednek szabadon a terroristák, írja a Ynet. A gyerekek mellett csak civileket, idős nők és édesanyák szabadulhatnak, katonák nem. Cserébe nagyjából 150 palesztin fogvatartott szabadulhat, nők és kiskorúak. A megállapodásban négy nap tűzszünetet is belefoglaltak.

Az izraeli kormány ma este fogja tárgyalni és engedélyezni a megállapodást, majd 24 órát kötelező biztosítani arra, hogy az állampolgárok fellenezhessenek a döntés ellen a Legfelsőbb Bíróságon. A palesztin foglyok – akik között Izrael szerint nem lesz gyilkosság miatt elítélt személy – szabadon bocsátását az izraeli elnöknek is alá kell írnia. Mindezek miatt a túszok szabadon engedése legkorábban csütörtökön vagy pénteken kezdődhet, és a négy nap tűzszünet alatt bonyolíthatják le a fogolycserét.

A Hamász ez idő alatt megpróbál további 20-30 olyan túszt felkutatni, akiket nem a terrorszervezetek raboltak el és tartanak fogva, hanem a támadás második hullámában érkező csőcselék hurcolt el magával. Minden elengedett túszért további három palesztin fogvatartott szabadulhat, valamint további tűzszüneti napot nyerhetnek a terroristák, ha még további 20 túszt szabadon engednek.

A jelen állás szerint 236 túszt tartanak fogva a Gázai övezetben, köztük 40 gyereket, akiket az október 7-i véres támadás során hurcoltak el a terroristák.

A Gázában fogvatartott izraeli túszokért futottak a Hajógyári-szigeten

A nevezési díjakat az izraeli katonákat felszerelésekkel támogató szervezet számára ajánlották fel a szervezők.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp