A riasztóan megnövekedett antiszemitizmus súlyos fenyegetést jelent az EU tagállamaira

Az Európa Tanács ezért az antiszemitizmus elleni fellépés fokozására szólított fel.

A gyűlöletbeszéd és a gyűlöletből fakadó összetűzések számának növekedése miatt az antiszemitizmus elleni fellépés fokozására szólított fel nyilatkozatában a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács főtitkára szerdán. Marija Pejcinovic Buric kijelentette:

az elmúlt hetekben Európa-szerte tapasztalt, riasztóan megnövekedett antiszemita incidensek súlyos fenyegetést jelentenek minden tagállamra nézve.

Közel 200 ezren vettek részt antiszemitizmus elleni demonstrációkon Franciaországban

Párizsban „A köztársaságért, az antiszemitizmus ellen!” feliratú molinó mögött vonult a tömeg.

A zsinagógák, a zsidó iskolák és közösségi központok, valamint zsidók testi épsége elleni támadások közvetlenül veszélyeztetik az európai értékeket és szabadságot – figyelmeztetett.

„Üdvözlöm tagállamaink kormányainak eltökéltségét, hogy véget vessenek ezeknek az elviselhetetlen eseményeknek az európai földön. Amíg zsidó polgártársaink újra biztonságban nem érzik magukat, amíg mindennapjaikat már nem jellemzi félelem, addig folytatnunk és fokoznunk kell erőfeszítéseinket” – fogalmazott.

A főtitkár felszólította a nemzeti hatóságokat, hogy fokozzák az antiszemitizmus elleni küzdelmet, amihez támogatását ajánlotta, és szolidaritását fejezte ki az áldozatokkal.

Az Európa Tanács továbbra is élen jár az antiszemitizmus és a gyűlölet minden formája elleni küzdelemben, beleértve a muszlimellenes gyűlöletet is – emelte ki. A vonatkozó egyezmények, az intézmények és az ellenőrző mechanizmusok a tagállamok és minden európai szolgálatában állnak és maradnak a gyűlölet és az etnikai vagy vallási megkülönböztetés bármely formája elleni küzdelemben, valamint az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglalt értékek védelmében – tette hozzá az Európa Tanács főtitkára.

Olyan, mintha a Dávid-csillag egy hatágú céltáblát jelentene

Zsidók világszerte még sosem rettegtek ennyire. Zsidó lapok nyílt levele a világszerte aggasztóan növekvő antiszemitizmus kapcsán.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp