Különdíjat kapott a Keleti Ágnesről szóló dokumentumfilm a Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon

A szombati ünnepélyes díjkiosztó gálán a film rendező-vágója, Oláh Kata és Csukás Sándor operatőr vette át az elismerést.

A milánói FICTS Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon a zsűri Mention d’Honneur 2023 különdíját érdemelte ki a jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnokról, a 102 éves Keleti Ágnesről készült dokumentumfilm.

Az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című alkotás gyártója, a Makabor Studio Kft közleménye szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert fesztiválra 130 ország 1233 benevezett alkotásából 136 versenyzett a Guirlande d’Honneur 2023 és a Mention d’Honneur 2023 díjakért, köztük három magyar alkotás került a legjobbak közé: a Hosszú Katinka életét bemutató Katinka film, az 1938-as világbajnokságon ezüstérmet szerző magyar futballválogatottról szóló Ezüstcsapat című dokumentumfilm, valamint az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes.

A Makabor és a Belfilms gyártásában, a Nemzeti Film Intézet és az Izraeli Kan Tv támogatásával készült magyar-izraeli koprodukció premierje tavaly szeptemberben a Miskolci Cinefest Fesztiválon volt, amelyen elnyerte a nemzetközi kritikusok Fipresci-díját. Azóta számos fesztiválon és a hazai mozikban vetítették.

Sport és történelem kategóriában kiemelt nemzetközi elismerésben, a zsűri különdíjában részesült az AIPS Sport Media Awards-on, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség nemzetközi versenyén. Tavaly, a 11. Budapesti Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon pedig a legjobb dokumentumfilmnek járó elismerést kapta meg.

Keleti Ágnes, aki legyőzte az időt

Sajtóvetítésen mutatták be a világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról, a Nemzet Sportolójáról szóló, Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című portré-dokumentumfilmet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp