Antiszemita támadás érte a Haver Alapítvány szerb testvérszervezetét

Éppen azon szervezet ellen intéztek támadást, amely mások elfogadásáért dolgozik.

„Miközben Izraelben az október 7-i brutális és felfoghatatlan terrortámadás óta az ártatlan emberéleteket követelő krízis tovagyűrűzik, a gyász és a kétségbeesés közepette a világ számos pontján fellángoló gyűlölettel is szembe kell néznünk”

– olvasható a Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány Facebook-bejegyzésében, amely így folytatódik:

„A legsötétebb időket idéző antiszemita gyűlöletbeszéd jelenik meg az utcákon szerte a világban és az online térben egyaránt, számos helyen gyűlölet-bűncselekményeket hajtanak végre. A konfliktus hatására ezzel egy időben a muszlimellenesség is erőteljesen megnövekedett.”

 

A Haver Alapítvány posztja megjegyzi, hogy

„vélhetően a fellángoló gyűlölet következménye az is, hogy tegnap testvérszervezetünket, a Haver Srbiját támadás érte. Irodájuk falára antiszemita szöveget írtak fel ismeretlen elkövetők”.

A szerbiai Haver által a közösségi médiában megosztott fotókon az látszik, hogy a szervezet belgrádi irodájának ajtajára, valamint a bejárat köré olyan gyűlölködő szövegeket festettek fel szerb nyelven, mint „le a cionizmussal”, „Haver kifelé Szerbiából” vagy „Izrael gyerekeket öl”. Emellett látszólag gázai gyerekek fotóit ragasztották fel a falakra.

 

 

„Tragikusnak gondoljuk, hogy éppen azon szervezet ellen intéztek támadást, amely mások elfogadásáért dolgozik, amely arra törekszik, hogy a csoportközi előítéletek csökkenjenek a társadalomban”

– írja a Haver Alapítvány, hozzátéve:

„Ennek ellenére vagy talán éppen ezért is hiszünk még inkább abban, hogy ez a követendő út, az elfogadás és a megismerés útja, akkor is, ha a világ felbolydul, folytatni kell a munkánkat, amire most még nagyobb szükség van.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp