Nemzeti gyásznapot tartanak Izraelben az október 7-i terrortámadás áldozatainak emlékére

Egy hónappal ezelőtt történt a Hamász véres támadása Izrael ellen, amely során több mint 1400 embert gyilkoltak meg a terroristák. 240-en azóta is fogságban vannak a Gázai övezetben.

Izraelben kedden nemzeti gyásznapot tartanak az Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i támadása áldozatainak emlékére. Délelőtt 11-kor egyperces néma főhajtással tisztelegtek az egy hónappal ezelőtti, több mint 1400 halálos áldozat emléke előtt. A halálos áldozatok mellett több ezren megsebesültek, és mintegy 240 embert, csecsemőket, kisgyerekeket, nőket és időseket is a Gázai övezetbe hurcoltak az országba betörő iszlamista fegyveresek.

Ez nem egy újabb jom kipuri háború, annál sokkal rosszabb

Eddig sosem tapasztalt támadást hajtott végre a Hámász palesztin terrorszervezet Izrael ellen a Gázai övezetből. A több száz izraeli halálos áldozatot követelő akciót súlyosbítja, hogy több tucat i…

Kedden országszerte megemlékezéseket tartanak a közintézményekben, a többi között a Héber Egyetemen, a Tel-avivi Egyetemen és a haifai Technionban, melyeket egyperces néma csenddel nyitnak meg.
 A központi rendezvényt este fél hétkor Tel-Avivban, a Kultúra Csarnokában tartják. Az oktatási intézményekben és az ifjúsági mozgalmakban kedden a meggyilkoltak emlékének szentelik a tanítást és a foglalkozásokat.

A magyar állampolgár édesanya, Majan Zin, akinek 8 és 15 éves kislányát hurcolta el a Gázai övezetbe a Hamász, a közösségi médiában Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökhöz és Joe Biden amerikai elnökhöz fordult, arra kérve őket, hogy hozzák vissza gyermekeit a Hamász fogságából. Amennyiben ez nem lehetséges, azt kéri, hogy őt is engedjék Gázába, hogy együtt lehessen kislányaival.

Két magyar állampolgárságú gyerek van a Gázában fogvatartott túszok között

A nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát a Hamász terroristái hurcolták Gázába október 7-én.

Két hete régészek is segítik a gyilkosságok helyszínein a halottak maradványainak felkutatását, az áldozatok azonosítását. Munkájuk nyomán tíz újabb meggyilkolt ember személyazonosságát sikerült megállapítani.

Október 7. után izraeliek tömege szakította meg külföldi utazását vagy hosszabb tartózkodását, és tért vissza Izraelbe. A férfiak hazatérésük után bevonultak tartalékos szolgálatra. A Ben Gurion repülőtér nyilvántartása szerint a háború október 7-i kitörése óta több mint 331 ezer izraeli tért vissza az országba.

Yuval Noah Harari: Miért harcolunk?

Amit a Hamász terroristái tettek, az emberiség elleni bűncselekmény a kifejezés legmélyebb értelmében. Az emberiség elleni bűntett nem csak emberek legyilkolását jelenti, hanem az emberiségbe vetet…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp