Interaktív térképen a Hamász október 7-i tömeggyilkos támadása

A projekt célja, hogy átfogó képet adjon a Hamász által elkövetett atrocitásokról, elgondolkodtató és oktatási eszközként szolgáljon, elősegítve a borzalmak súlyosságának tudatosítását.

A mészárlások feltérképezése elnevezésű, angol nyelvű online projekt keretében egy interaktív térkép segítségével bejárhatók a Hamász október 7-én végrehajtott véres terrortámadásának helyszínei a Gázai övezetet körülölelő településeken és a környék katonai támaszpontjain, az azokat összekötő utakon, valamint a Nova zenei fesztiválon. A támadás több mint 1300 ember életét követelte, több mint 3300-an megsebesültek, és 240 embert ejtettek túszul.

A térkép az egyes helyszínekhez külön leírásokat tartalmaz. A meggyilkolt, túszul ejtett és eltűnt embereket pedig különböző színű pontokkal jelöli, amelyekre kattintva felugrik az áldozatok neve, fotója, illetve egyéb információ, mint az életkora, vagy ha elesett katonáról van szó, akkor, hogy melyik egységnél szolgált.

Az infografika készítői felhívjál a figyelmet, hogy a kezdeti szakaszban az adatok pontatlanságokat vagy hiányosságokat tartalmazhatnak, különösen a helymeghatározási adatok tekintetében, amelyek a konkrétabb adatok rendelkezésre állásával később pontosításra kerülhetnek. Mint írják:

„Együtt dolgozhatunk azon, hogy az október 7-i tragikus eseményeket közérthetően ábrázoljuk, tiszteletben tartva az áldozatok emlékét és amiket átéltek. Köszönjük megértésüket, támogatásukat és szívből jövő hozzájárulásukat ehhez a kezdeményezéshez.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp