Zsidókra vadásztak, hogy meglincseljék őket

Pogrom közeli állapotok alakultak ki az Oroszországhoz tartozó dagesztáni Mahacskalában, amikor palesztin-barát „tüntetők” megrohanták a repülőteret izraeli „menekültek” után kutatva.

Vészesen megszaporodtak világszerte az antiszemita és Izrael-ellenes atrocitások, amióta a Hamász az október 7-i mészárlással megtámadta Izraelt, amely azóta háborúban áll a Gázai övezetet uraló palesztin terrorszervezettel. A hétvége egyik súlyos eseménye az Oroszországhoz tartozó Dagesztáni Köztársaság fővárosa, Mahacskala repülőterén zajlott, ahová egy Izraelből érkező repülőgép utasait akarta meglincselni a palesztin-barát tömeg.

A főleg muszlimok lakta Mahacskala nemzetközi repülőterére vasárnap este érkezett meg a Red Wings légitársaság tel-avivi menetrend szerinti járata. Az utasok azonban nem tudták elhagyni a gépet, mert egy több száz, feldühödött főből álló tömeg lepte a repteret és környékét azért, hogy zsidókat lincselhessenek meg. A palesztin zászlókat lengető csőcselék izraeli állampolgárok után kutatva autókat állított meg, és elkérték az utasok iratait. A reptérre betörők pedig kövekkel dobálták meg a Tel-Avivból érkezett gépet.

A már leszállni készülő utasokat a biztonságiak visszaterelték a repülő belsejébe, és az orosz különleges rendőri erők kommandósai próbálták megvédeni őket. A hatóságok lezárták a repteret és hétfő reggelre megfékezni a tömeget, és eltávolították az Izrael-ellenes „tiltakozókat”. Az Izraelből érkezett repülőgép utasai nem sérültek meg az eset során, és már biztonságban vannak, közölték a helyi hatóságok, a 15 izraeli állampolgárt kérésüknek megfelelően Moszkvába vagy Dagesztán különböző részeire szállították.

Eddig 60 embert vettek őrizetbe az orosz hatóságok, összesen 150 „tüntetőt” tudtak azonosítani. A rend helyreállítása közben kilenc rendőr megsérült, kettőt kórházban kezelnek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp