Bayer Zsolt és Kósa Lajos tömegesen Magyarországra menekülő izraeliek miatt aggódik

Szerintük Izraelben a felmenőik miatt sokak lennének jogosultak a magyar állampolgárságra, Magyarországnak ezért érdeke Izrael stabilitása.

A Hír TV Bayer show című műsorában vendégeskedett Kósa Lajos a Fidesz alelnöke, az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke. A műsor egy szakaszán az izraeli helyzet is szóba került, ami kapcsán Bayer Zsolt arról kezdett beszélni, hogy mi történne, ha a Hamásznak sikerülne Izraelt destabilizálnia, és a lakosság egy része meneküli kezdene az országból, ami Bayer szerint „közvetlenül érintheti Magyarországot”.

„Ugyan nem tudom a számot, de biztos vagyok benne, hogy nem néhány tucat olyan ember él Izraelben, aki vagy eleve kettős, magyar-izraeli állampolgár, vagy ha beadja az állampolgársági kérelmét, azt automatikusan meg is fogja kapni a magyar felmenői miatt”

– veti fel a műsorvezető.

Kósa Lajos becslése szerint Izraelben „durván 200 és 300 ezer” között lehet azok száma, akik minden további nélkül megkaphatják a magyar állampolgárságot, amennyiben azt kérelmezik. Tehát – véli Kósa – Magyarországnak elemi érdeke, hogy Izraelben stabilitás legyen, mert különben „egy újabb probléma szakad ránk”. Mármint elhelyezés, szociális és egészségügyi ellátás szempontjából „jelentenének gondot” az izraeli menekültek, akiket magyar állampolgárságra való jogosultságuk miatt nem lehetne kitiltani Magyarországról.

Kósa Lajos bocsánatot kért magyar zsidó polgártársaitól

A fideszes politikus szerint „talán félreérthető” volt, amikor arról beszélt, hogy a zsidóknak jól is eshetett „a nyilas vitézt megszavazni”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp