Két magyar állampolgárságú gyerek van a Gázában fogvatartott túszok között

A nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát a Hamász terroristái hurcolták Gázába október 7-én.

A Hetek készített interjút az elrabolt lányok magyar–izraeli állampolgárságú édesanyjával. Maajan Cin elmesélte, hogy a két lányt volt férje Nahal Oz kibucban lévő otthonából hurcolták el a terroristák. A férjét és annak új párját és a fiúkat a Hamász terroristái kivégezték. Az édesanya legutolsó információja a lányairól egy felvétel, amin egy matracon ülve zokognak.

Maajan Cin lányaival egy korábbi felvételen (Fotó: Haaretz)

A lap megkereste az ügyben a külügyminisztériumot, amely részéről Paczolay Máté külügyi szóvivő válaszolta az alábbiakat:

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar–izraeli kettős állampolgárok, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.”

Az izraeli hatóságok tegnap azt közölték, hogy a Gázában fogvatartott 224 túsz közül 138 rendelkezik valamilyen külföldi útlevéllel. Közülük 54 a thaiföldi, 15 az argentin, 12 az amerikai, 12 a német, 6 a francia és 6 az orosz állampolgár.

30 gyermek lehet a több mint 200 Gázába hurcolt izraeli túsz között

Az izraeli hadsereg nagy erőkel dolgozik az eltűnt és elrabolt izraeliek felkutatásán, köztük lehetnek olyanok is, akik talán sosem fognak előkerülni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp